Jag har alltid gillat kanelbullar och det är något som vi alltid bakat i barndomshemmet. Jag tycker att kardemumma hör hemma i kanelbulledegen, men det är något som inte vanligen finns i bullor utomlands. Kardemummabullor är nuförtiden väldigt populära och jag tycker också att de är goda, men inget slår kanelbullen :) Här har ni mitt recept på kardemummabullor och e blir väldigt goda och har mycket smak av kardemumma. Ha en fin dag!

I have always liked cinnamon buns and it is something that we always baked in my childhood home. I think cardamom belongs in the cinnamon bun dough, but it is something that is not usually found in buns abroad. Cardamom buns are very popular these days and I also think they are good, but nothing beats a cinnamon bun :) Here is my recipe for cardamom buns and they are very good and have a lot of cardamom flavor. Have a nice day!


Kardemummabullor


7-9 dl vetemjöl

1 dl strösocker

10 g torrjäst

1,5 tsk kardemumma

1 tsk salt

100 g rumsvarmt smör

3 dl mjölk (43-44°)


Fyllning

100 g rumsvarmt smör

0,5 dl farinsocker

0,5 dl strösocker

1tsk vaniljsocker

1 msk malen kardemumma

0,5 msk majsstärkelse


Blanda hälften av vetemjölet tillsammans med socker, torrjäst, kardemumma, salt och smör i en matberedare eller för hand. Blanda till en smulig blandning. Tillsätt mjölken och arbeta samman till en deg. Tillsätt mjöl lite i taget och knåda i 10 minuter. Låt degen jäsa övertäckt i 1-2h. 

Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen till en jämn och bredbar smet. 

Kavla ut degen till en rektangel. Bre ut fyllningen över hela rektangeln och rulla ihop degen. Skär i bitar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper,  täck med en duk och låt jäsa i ytterligare 45 minuter. Sätt ugnen på 200 C grader. Vispa lätt ett ägg och pensla  bullarna. Grädda dem sedan i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått fin färg. 



Cardamom Buns


7-9 dl wheat flour

1 dl granulated sugar

10 g dry yeast

1.5 tsp cardamom

1 tsp salt

100 g butter, room temperature

3 dl milk (43-44°)


Filling

100 g room temperature butter

0.5 dl brown sugar

0.5 dl granulated sugar

1 tsp vanilla sugar

1 tbsp ground cardamom

0.5 tbsp cornstarch


Mix half of the wheat flour with sugar, dry yeast, cardamom, salt and butter in a food processor or by hand. Mix until crumbly. Add the milk and work together to form a dough. Add flour a little at a time and knead for 10 minutes. Let the dough rise, covered, for 1-2 hours.

Mix all the ingredients for the filling together to a smooth and spreadable paste.

Roll out the dough into a rectangle. Spread the filling over the entire rectangle and roll the dough together. Cut into pieces. Place the buns on a baking sheet with parchment paper, cover with a baking cloth and let rise for another 45 minutes. Set the oven to 200 C degrees. Lightly beat an egg and brush the buns. Then bake them in the middle of the oven for about 15 minutes or until they have a nice color.