Monday, November 27, 2017

Kale Pesto Ricotta Pie

Jag gillar att göra paj med fyllning av ricotta. Jag tycker att det blir mättande och krämigt. Den här gången gjorde jag en grönkålspesto och använde den i fyllningen. Pajen blev smakrik och god.  

I like to make a pie filled with ricotta. I find it to be soothing and creamy. This time I made kale pesto and used it in the filling. The pie became tasty and good.


Grönkålspesto-Ricottapaj

pajbotten
2 dl fullkornsmjöl
1 dl havregryn
1 dl kvarg
2 msk olja
2 msk mjölk
1/4 tsk salt

fyllning
250 g ricotta
1 dl riven ost
1 ägg
2 msk grönkålspesto
1/4 tsk vitlökspulver
salt
svartpeppar

Blanda alla ingredienser till pajbotten till en deg. Tryck degen i en form, 20 cm. Förgrädda pajskalet i 175 C i 10 minuter. Blanda ingredienserna till fyllningen och lägg på pajbotten. Grädda pajen i 175 C i ca 25 minuter. 



Kale Pesto Ricotta Pie

pie crust
2 dl whole grain flour
1 dl oatmeal
1 dl quark
2 tbsp oil
2 tbsp milk
1/4 tsp salt

filling
250 g ricotta
1 dl grated cheese
1 egg
2 tbsp kale pesto
1/4 tsp garlic powder
salt
black pepper

Mix all the ingredients for the pie crust to a dough. Press the dough into a springform, 20 cm. Bake the crust at 175 ° C for 10 minutes. Mix the ingredients for the filling and pour on the pie crust. Bake the pie at 175 C for about 25 minutes.

2 comments:

  1. Ricotta fanns just för halva priset i jättemarket här i mitt område, och jag köpte förstås några burkar , och gjorde ricottakaka, som inte helt lyckades, men din ricottapaj ser så god ut:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, jag läste på din blogg om det. Tack!

      Delete