I like to make a pie filled with ricotta. I find it to be soothing and creamy. This time I made kale pesto and used it in the filling. The pie became tasty and good.
Grönkålspesto-Ricottapaj
pajbotten
2 dl fullkornsmjöl
1 dl havregryn
1 dl kvarg
2 msk olja
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
fyllning
250 g ricotta
1 dl riven ost
1 ägg
2 msk grönkålspesto
1/4 tsk vitlökspulver
salt
svartpeppar
Blanda alla ingredienser till pajbotten till en deg. Tryck degen i en form, 20 cm. Förgrädda pajskalet i 175 C i 10 minuter. Blanda ingredienserna till fyllningen och lägg på pajbotten. Grädda pajen i 175 C i ca 25 minuter.
Kale Pesto Ricotta Pie
pie crust
2 dl whole grain flour
1 dl oatmeal
1 dl quark
2 tbsp oil
2 tbsp milk
1/4 tsp salt
filling
250 g ricotta
1 dl grated cheese
1 egg
2 tbsp kale pesto
1/4 tsp garlic powder
salt
black pepper
2 Comments
Ricotta fanns just för halva priset i jättemarket här i mitt område, och jag köpte förstås några burkar , och gjorde ricottakaka, som inte helt lyckades, men din ricottapaj ser så god ut:)
ReplyDeleteJa, jag läste på din blogg om det. Tack!
Delete