Jag gillar att göra paj med fyllning av ricotta. Jag tycker att det blir mättande och krämigt. Den här gången gjorde jag en grönkålspesto och använde den i fyllningen. Pajen blev smakrik och god.  

I like to make a pie filled with ricotta. I find it to be soothing and creamy. This time I made kale pesto and used it in the filling. The pie became tasty and good.


Grönkålspesto-Ricottapaj

pajbotten
2 dl fullkornsmjöl
1 dl havregryn
1 dl kvarg
2 msk olja
2 msk mjölk
1/4 tsk salt

fyllning
250 g ricotta
1 dl riven ost
1 ägg
2 msk grönkålspesto
1/4 tsk vitlökspulver
salt
svartpeppar

Blanda alla ingredienser till pajbotten till en deg. Tryck degen i en form, 20 cm. Förgrädda pajskalet i 175 C i 10 minuter. Blanda ingredienserna till fyllningen och lägg på pajbotten. Grädda pajen i 175 C i ca 25 minuter. 



Kale Pesto Ricotta Pie

pie crust
2 dl whole grain flour
1 dl oatmeal
1 dl quark
2 tbsp oil
2 tbsp milk
1/4 tsp salt

filling
250 g ricotta
1 dl grated cheese
1 egg
2 tbsp kale pesto
1/4 tsp garlic powder
salt
black pepper

Mix all the ingredients for the pie crust to a dough. Press the dough into a springform, 20 cm. Bake the crust at 175 ° C for 10 minutes. Mix the ingredients for the filling and pour on the pie crust. Bake the pie at 175 C for about 25 minutes.