För en tid sedan gjorde jag rödbetslatte, vilken blev mycket god. Nu är det dags att presentera morotslatte med gurkmeja. Mycket god den med. Jag tycker att det är roligt att experimentera med smaker och denna latte är värmande och kryddig.

Recently, I made a beetroot latte, which was very good. Now it's time to introduce carrot latte with turmeric. This one is a keeper as well. I think it's fun to experiment with flavors and this latte is warming and spicy.


Morot & Gurkmeja Latte

1 dl ekologisk morotsjuice
1/4 tsk gurkmejapulver
1/4 tsk ingefärapulver
en nypa svartpeppar

havremjölk, värmd och skummad

Lägg alla ingredienser, förutom havremjölk, i en kastrull och värm upp på låg värme. Häll blandningen i en kopp och häll på havremjölk. 



Carrot & Turmeric Latte

1 dl organic carrot juice
1/4 tsp ground turmeric
1/4 tsp ground ginger
a pinch of black pepper

oat milk, warmed and foamed

Add all ingredients, except oat milk, in a saucepan and heat on low heat. Pour the mixture into a cup and pour on oat milk.