Porridge is good to eat for breakfast now, when it's colder outside. Zucchini porridge or zoats as it is also known is oatmeal with grated zucchini. The zucchini does not contribute flavor to the porridge but gives more volume and is an easy way to get in vegetables. Simple and delicious!
Zoats
1 1/4 dl oatmeal
a handful grated zucchini
2 dl almond milk
salt
Put oats, zucchini, water, and salt in a saucepan and simmer until most of the liquid is absorbed, about 10 minutes. Place cooked zoats in a bowl, top with berries.
Zucchinigröt
1 1/4 dl havregryn
en handfull riven zucchini
2 dl mandelmjölk
salt
Lägg havregryn, zucchini, vatten och salt i en kastrull och låt sjuda tills det mesta av vätskan absorberats, ca 10 minuter. Lägg gröten i en skål och toppa med bär.
4 Comments
Så smart!
ReplyDeleteSå enkelt och gott :)
DeleteGjorde gröten i morse, använde kokosmandelmjölk o granatäpplekärnor. Var så gott och mättande. Dina recept är fantastiskt enkla men ack så smarriga. Tack!
ReplyDeleteVad glad jag blir att höra. Tack snälla!
Delete