Fräscha och en nyttigare variant på glasspinnar gör du med yoghurt och bär. Jag använde mig av kokosyoghurt och färska björnbär. Använder man en naturell yoghurt kan man bra söta den lite om man vill. Sommarvärmen är tillbaka i Amsterdam, så en sådan här glass i solen på balkongen är inte alls fel. Hoppas du också har sol och värme där du bor. 

Dessa glassar är mitt bidrag till månadens gröna, som denna gång har björnbär som tema. Värd för månaden är Åsa. 

You get a fresh and a healthier twist on ice cream popsicles when you make them with yogurt and berries. I used coconut yogurt and fresh blackberries. If you use a plain yogurt it can be good to sweeten it a bit if you want. The summer heat is back in Amsterdam, so this kind of ice cream in the sun on the balcony is not at all wrong. Hope you also have sun and warmth where you live.


These ice creams are my contribution to this month's green, which has blackberry as theme. The host of the month is Åsa.


Coconut Yogurt Blackberry Popsicles

coconut yogurt or other yogurt
blackberries
sweetener of choice if needed

Mix half of the yogurt and blackberries with a hand blender. Pour the mixture halfway up into  the popsicle mold. Top with more plain yoghurt and blackberries. Put in the freezer for 4-6 h. 



Kokosyoghurt-Björnbärsglasspinnar

kokosyoghurt eller annan yoghurt

björnbär
sötning, valbart

Blanda hälften av yoghurt och björnbär med en stavmixer  Häll blandningen halvvägs i glassformen. Toppa med kokosyoghurt och björnbär. Ställ i frysen i 4-6 timmar.