Jag har inte använt quorn så väldigt ofta, men jag tycker att det är ett gott alternativ till tofu. Quorn har inte i sig så mycket smak så det är viktigt att krydda tillräckligt. Man kunde också marinera quorn först, men det behövs inte i detta recept. Såsen blev mycket god och krämig. 

I have not used quorn so very often, but I think it is a good alternative to tofu. Quorn has not in itself so much flavor so it is important to add enough spice. You could also marinate quorn first, but it is not needed in this recipe. The sauce was very good and creamy.



Quorn Mushroom Stroganoff
2 portions

200 g quorn, diced
1 small red onion, chopped
1 garlic clove, chopped
5 mushrooms, sliced
1 tbsp tomato puree
1 tbsp almond flour
1.5 dl vegetable stock
0.5 dl heavy cream
pickled cucumber, chopped
mustard
salt
pepper

Heat coconut oil in a saucepan and fry the onion, garlic and mushrooms for a couple of minutes. Add quorn, tomato puree and almond flour. Stir for a while and then add the vegetable stock. Let simmer for 10-15 minutes. Then add cream and pickled cucumber and let simmer a few more minutes.. Season with mustard, salt and pepper. Check the taste. Serve with cooked quinoa, potatoes or rice.


Quorn Svamp Stroganoff
2 portioner

200 g quorn, tärnad
1 liten rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
5 champinjoner, skivade
1 msk tomatpuré
1 msk mandelmjöl
1,5 dl grönsaksbuljong
0,5 dl vispgrädde
saltgurka, hackad
senap
salt
peppar

Värm kokosolja i en kastrull och fräs lök, vitlök och svamp i ett par minuter. Tillsätt quorn, tomatpuré och mandelmjöl. Rör om en stund och tillsätt sedan grönsaksbuljong. Låt sjuda i 10-15 minuter. Tillsätt grädde och saltgurka och låta sjuda ytterligare några minuter. Krydda med senap, salt och peppar. Kontrollera smak. Servera med kokt quinoa, potatis eller ris.