You hear about cakes made of beans, chickpeas, so then I thought why not use lentils too. Hihi, may sound a little strange, but I like to try odd ingredients, so therefore I baked these brownie cakes. Do you dare to try? These are not overly sweet, so if you like it sweeter just add sweetener.
Chocolate Peanut Butter Lentil Brownie Cakes
1 dl lentils, cooked
0.5 dl smooth peanut butter
1 tbsp coffee
1 egg
0.5 dl sukrin gold or other sweetener
1.5 tbsp coconut flour
1.5 tbsp cocoa powder
chocolate chips
Mix the lentils, peanut butter and coffee with a hand blender. Add the rest of the ingredients and stir. Pour batter into 2 or 3 silicon molds (7cm) and top with chocolate chips. Bake in 175 C degree oven for about 15-18 minutes. Do not over bake.
Choklad Jordnötssmör Lins Browniekakor
1 dl linser, kokta
0,5 dl slät jordnötssmör
1 msk kaffe
1 ägg
0,5 dl Sukrin gold eller annat sötningsmedel
1,5 msk kokosmjöl
1,5 msk kakaopulver
chokladbitar
Blanda linser, jordnötssmör och kaffe med en stavmixer. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Häll smeten i 2 eller 3 silikonformar (7cm) och toppa med chokladbitar. Grädda i 175 C graders ugn i ca 15-18 minuter.
Blanda linser, jordnötssmör och kaffe med en stavmixer. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Häll smeten i 2 eller 3 silikonformar (7cm) och toppa med chokladbitar. Grädda i 175 C graders ugn i ca 15-18 minuter.
2 Comments
Tänk, vi har minsann också ptrovat att baka med gröna linser - inte illa:) Minns att vi såg det på ett matlagningsprogram där det lagades och bakades indisk mat, det var cookies och dom blev så goda. Mumsigt med chokladsmak:)
ReplyDeleteKramar till dej
Så roligt! Cookies med linser låter gott det också :) Kram!
Delete