Om man inte gillar alltför söta bakverk är detta kakan för dig. Kakan smakar milt av citron och får en mjuk och len smak av ricotta. Den är även glutenfri.   

If you do not like overly sweet baked goodies, then this is the cake for you. The cake tastes mildly of lemon and gets a soft and smooth flavor of the ricotta. It is also gluten-free.


Almond Ricotta Cake

2 eggs
65 g coconut sugar
150 g almond flour
125 g ricotta
1 tsp vanilla
zest from 1 lemon
pinch of salt

Separate the egg yolks from the egg whites. Whip the yolks with the sugar and then add almond flour, ricotta, vanilla, lemon zest and salt. Stir. Whip the egg whites until stiff and stir them gently with the rest of the ingredients. Pour the batter into a cake tin (14 cm) lined with parchment paper. Bake at 160 C degrees for 30-35 minutes. Let cool. Serve with cream and berries.


Mandel Ricottakaka

2 ägg
65 g kokossocker
150 g mandelmjöl
125 g ricotta
1 tsk vanilj
skal från 1 citron
nypa salt

Separera äggulorna från äggvitorna. Vispa äggulorna med sockret och ha sedan i mandelmjöl, ricotta, vanilj, citronskal och salt. Rör om. Vispa äggvitorna till ett skum och blanda skummet försiktigt med resten av ingredienserna. Häll smeten i en kakform (14 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda i 160 ° C grader i 30-35 minuter. Låt svalna. Servera med grädde och bär.