Jag letade efter inspiration på chokladmuffins då jag ville testa något nytt recept. Jag hittade detta recept hos Linda och muffinsen blev mycket goda. Var noga med att inte grädda dem för länge för då kan de bli torra. 

I was looking for inspiration for chocolate muffins because I wanted to try a new recipe. I found this recipe from Linda's blog and the muffins were very good. Be careful not to bake them too long because you don't want dry muffins.


Chocolate Muffins

300 g flour
80 g cocoa powder
1 tbsp baking powder
1/2 tsp baking soda
1/4 tsp salt
250 g granulated sugar
100 g butter, melted
250 ml buttermilk
2 large eggs
150 g dark chocolate (70%), coarsely chopped

Heat the oven to 200°C. Prepare a cupcake pan with 12 muffin cups. Mix flour, cocoa powder, baking powder, baking soda and salt in a bowl. Set aside. Mix sugar, butter, buttermilk and eggs in a large bowl. Add the dry ingredients to the wet ingredients and mix until just combined. Stir in chocolate, but save 1/4 of the chocolate to put on top of the muffins. Divide the batter between the muffin cups, filling them completely full. Sprinkle with remaining chocolate pieces. Bake for 15-18 minutes or until a cake tester comes out almost clean.


Chokladmuffins

300 g mjöl
80 g kakaopulver
1 msk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
250 g strösocker
100 g smör, smält
250 ml kärnmjölk
2 stora ägg
150 g mörk choklad (70%), grovt hackad

Värm ugnen till 200 ° C. Förbered en muffinsplåt med 12 muffinsformar. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål. Ställ åt sidan. Blanda socker, smör, kärnmjölk och ägg i en stor skål. Lägg de torra ingredienserna till de våta ingredienserna och blanda. Rör i chokladen, men spara 1/4 av chokladen för att strö på toppen av muffins. Fördela smeten mellan muffinsformarna, fylla dem helt fulla. Toppa med resterande chokladbitar. Grädda i 15-18 minuter eller tills en kaktestare kommer ut nästan ren.