Till våra helgrutiner hör morgonlöpning och igår var inget undantag, förutom att den blev kortare än planerat. Vi hade planerat att springa trapp-intervaller och hann göra det några varv tills jag blev biten av en orm!! Från ingenstans dök den upp och jag kände hur något stack till i foten och jag trodde först att det var en kvist jag stigit på. Men så märkte jag den gröna ormen som snabbt slingrade iväg. Usch! Tur hade jag mannen med mig och mest var jag orolig över om ormen var giftig och vilka symptom jag skulle få. Jag besökte närmaste läkare och resten av dagen mådde jag som vanligt. Skönt! 

Nu över  till något trevligare. Kanelbullor är något av det godaste som finns. Är jag på café väljer jag helst en kanelbulla. I Singapore finns egentligen inte kanelbullor gjorda på jäst, de är för det mesta gjorda på smördeg. Ikea har förstås :) Ibland när jag bakar kanelbullar brukar jag göra bostonkaka av en del av degen. Kakan blir mycket saftig och man kan använda olika fyllningar som te.x olika bär, sylt, vaniljkräm...

Our weekend routines starts always with a morning run and yesterday was no exception, except that it was shorter than planned. We had planned to run stair-intervals and managed to do a few laps until I was bitten by a snake!! Out of nowhere it popped up and I felt a sting in my ankle and first I thought it was a twig I stepped on. But then I noticed a green snake quickly serpentine away. Yikes! Luckily, I had my husband with me, and I was mostly worried about whether the snake was poisonous and what symptoms I would get. I visited the nearest doctor and the rest of the day I felt as usual. Phew!

Now over to something more fun. Cinnamon buns are some of the tastiest baked goodies available. If I'm at a café I eat gladly a cinnamon bun. In Singapore, you seldom find cinnamon buns made with yeast, they are mostly made of puff pastry. Ikea has of course :) Sometimes when I bake cinnamon rolls I usually make a cinnamon bun cake of part of the dough. The cake is very moist and you can use various fillings as eg. berries, jam, custard...



Bostonkaka

7-8 dl vetemjöl
1,5 dl mandelmjöl
1 dl kokossocker
1 tsk salt
100 g rumsvarmt smör
1 påse torrjäst (11g)
3 dl mjölk (42°)

fyllning
smör
kokossocker
kanel

Blanda vetemjöl, mandelmjöl, socker, salt, smör och jäst i en matberedare. Kör det till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta samman till en deg.

Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Bred fyllningen på degen. Rulla ihop och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg bullarna i en rund ugnsform. Lämna lite utrymme mellan bullarna. Låt jäsa 1-2 h.

Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 200 grader mitt i ugnen, ca 20 minuter. Dekorera med glasyr gjord på florsocker och vatten.




Cinnamon Bun Cake

7-8 dl flour
1,5 dl almond flour
1 dl coconut sugar
1 tsp salt
100 g unsalted butter
1 packet dry yeast (11g)
3 dl milk (42 °)

filling
butter
coconut sugar
cinnamon
  
Mix flours, sugar, salt, butter and yeast in a food processor into a crumbly mass. Add the milk and work together to form a dough.

Put the dough on a floured surface and roll out into a rectangle. Spread the filling on the dough. Roll up and cut into 2 cm thick slices. Place the buns in a round baking dish, leave some room between the buns. Let rise 1-2 hours.

Brush the buns with egg and sprinkle with pearl sugar. Bake in 200 C degree oven for about 20 minutes. Decorate with glaze made of icing sugar and water.