Are you already tired of all Christmas sweets? Well, if not, then I have another great recipe for fudge that can be served on New Year. Chocolate flavored with chili has been on the market for a long time and works well together. You choose how much chilli you want. I use a pinch to get a hint of chili, I do not want the heat to take over.
Vegan Chocolate Chili Fudge
about 20 pcs
1 dl coconut oil
1 dl cocoa powder
6 tbsp almond flour
6 tbsp date syrup
1 tsp vanilla
pinch of salt
chili, to taste
Put all the ingredients in a food processor and mix until
everything is smooth. With the help of a spatula transfer the mixture in a
baking dish (15 cm x 15 cm) lined with parchment paper. Spread it in an even
layer. Put in the fridge to set. Cut into pieces. Store in the fridge.
Vegan Choklad-Chilifudge
ca 20 bitar
1 dl kokosolja
1 dl kakaopulver
6 msk mandelmjöl
6 msk dadelsirap
1 tsk vanilj
nypa salt
chili, efter smak
Lägg alla ingredienser i en matberedare och blanda tills
allt är slät. Med hjälp av en spatel överför blandningen i en bakform (15 cm x
15 cm) klädd med bakplåtspapper. Sätt i kylen för att stelna. Skär sedan i
bitar. Förvara i kylen.
8 Comments
Hej!
ReplyDeleteKan man använda något annat än dadelsirap och gärna något nyttigt alternativ?
Mvh Anna
Hej Anna! Du kan använda lönnsirap eller agave istället.
DeleteSå gott det ser ut:) Choklad och chili är så gott tillsammans.) Vilken dadelsirap använder du ? Här har vi dadelsirap med socker och utan;jag brukar alltid köpa dadelsirap utan socker,100% dadel,men om jag gör t.ex. pepparkakor,använder jag dadelsirap med socker.
ReplyDeleteJag använder dadelsirap utan socker. Den jag hittat här är av märket Lion.
DeleteOj oj oj så gott! Jag tar tillbaka allt jag sagt om att jag är trött på julgodis :-)
ReplyDeleteHaha! Lite ryms det alltid :)
DeleteI made these tasty fudge beauties & used home-made chili powder in here! That certainly gave a kick in the mouth! So delicious too! xxx
ReplyDeleteThanks for trying my recipes!!
Delete