Everything with gingerbread flavor taste so good right now. I use the spice in almost everything and it goes well in both sweet and salty things. Do you like the spice, and how do you use it?
Pepparkaksmuffins med Lingonfrosting
35 små
100 g smör, rumstemp.
2.5 dl farinsocker
2 st ägg
1.5 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
1 msk kanel, malen
1 tsk kryddnejlika, malen
1 tsk malen ingefära
lingonfrosting
3/4 dl margarin eller smör, rumstemp.
0,5 dl vegetabiliskt matfett (t.ex Crisco)
florsocker, efter smak
1 tsk vaniljextrakt
2-3 msk lingonsylt
kanel, valbart
Värm ugnen till 200 C. Vispa smör och socker pösigt. Blanda
i äggen, ett i taget och vispa väl. Rör ner gräddfil. Blanda sedan i mjöl,
bikarbonat, bakpulver, kanel, kryddnejlika och ingefära. Fördela smeten i
muffinsformar (fyllda till hälften) och grädda i ca 8 minuter. Låt svalna.
Vispa ihop alla ingredienser till frostingen. Lägg i en
spritspåse och spritsa på muffinsen.
Gingerbread Cupcakes with Lingonberry Frosting
35 small
100 g butter, room temp.
2.5 dl brown sugar
2 eggs
1.5 dl sour cream
3 dl flour
0.5 tsp baking soda
0.5 tsp baking powder
1 tbsp cinnamon, ground
1 tsp cloves, ground
1 tsp ground ginger
lingonberry frosting
3/4 dl margarine or butter, room temp.
0.5 dl vegetable shortening (such as Crisco)
icing sugar, to taste
1 tsp vanilla extract
2-3 tbsp lingonberry jam
cinnamon, optional
Preheat the oven to 200 C. Whisk the butter and sugar until
fluffy. Mix in the eggs, one at a time, beating well in between. Stir in sour
cream. Then mix in the flour, baking soda, baking powder, cinnamon, cloves and
ginger. Spread the batter into the muffin cups (half full) and bake for about 8
minutes. Allow to cool.
Whisk together all the ingredients for the frosting. Place
in a piping bag and pipe on the cupcakes.
5 Comments
Vilka sötnosar!
ReplyDeleteVilka fina! Jag ska göra pepparkaksrulltårta med lingonfyllning i helgen tänkte jag. De smakerna är ju som gjorda för varandra!
ReplyDeleteTack! Ja, de passar så bra ihop.
DeleteJo tack, pepparkakssmaken är nästan omöjlig att tröttna på, i alla fall inte nu i början av säsongen:) Bästa med att göra egen är att man får den som man vill ha den, vi gillar när det är rejäl skjuts av ingefäran i smaken.
ReplyDeleteKram kram
Så vackra och fina muffins du gjort. Påminner mig om mina jag gjorde för några år sedan... nej inte med lingonfrosting men ändå... :) Jag älskar det mesta med pepparkaksmak i... tom filmjölk haha! Kram!
ReplyDelete