This is a quiche I do regularly. Ricotta as filling is a favourite of mine, it's creamy and smooth and sun-dried tomatoes adds a nice flavor that goes well with the mild ricotta. How do you use ricotta, please let me know?
Ricotta Sundried Tomato Quiche
crust
2,5 dl whole wheat flour
75 g quark
50 g butter, softened
pinch of salt
filling
250 g ricotta
50 g parmesan, grated
5 sundried tomatoes, chopped
1 gralic clove, grated
basil
salt
pepper
Mix flour, quark, butter and salt into a smooth dough and
press into a baking pan. Mix the ricotta, parmesan cheese, sundried tomato,
garlic and spices. Pour the filling over the crust and bake at 200 C for 20-25
minutes.
Ricotta Soltorkad Tomatpaj
pajbotten
2,5 dl fullkornsmjöl
75 g kvarg
50 g smör, mjukt
nypa salt
fyllning
250 g ricotta
50 g parmesan, riven
5 soltorkad tomat
1 vitlöksklyfta, riven
basilika
salt
peppar
Blanda mjöl, kvarg, smör och salt till en jämn deg och
tryck den i en bakform. Blanda ricotta, parmesan, soltorkad tomat, vitlök och
kryddor. Häll fyllningen över pajbotten och grädda i 200 C grader i 20-25
minuter.
8 Comments
It looks so inviting!
ReplyDeleteHugs,dear!
Thanks hun! Hugs.
DeleteVad är ricotta? Det ser jättegott ut! :)
ReplyDeletewww.healthymaja.devote.se
Tack! Ricotta är en italiensk färskost med en mild smak.
DeleteHärlig fyllning,din paj skulle smaka mig också:)
ReplyDeleteTack så mycket!
Deleteså himla fin,önska ja fick till sån fin paj
ReplyDeleteTack snälla!
Delete