I often make sauces of this nature, and it's easy to change the flavour using different spices and vegetables. Use what you have in the cupboard.
Coconut Spinach Sauce
1 red onion, chopped finely
1 garlic clove, chopped finely
handful of spinach, I had frozen
2 dl tomato sauce
2 dl coconut milk
1 can of chickpeas
salt
pepper
sambal oelek
Fry the onion and garlic in some coconut oil in a pan. Add
the spinach and fry for a minute. Add tomato sauce, coconut milk and let simmer
for 10 minutes. Add the chickpeas and simmer for another 5 minutes. Season to
taste. Serve with bulghur, rice, quinoa...
Kokos-Spenatsås
1 rödlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
handfull spenat, jag hade fryst
2 dl tomatsås
2 dl kokosmjölk
1 burk kikärter
salt
peppar
sambal oelek
Fräs lök och vitlök i lite kokosolja i en kastrull.
Tillsätt spenaten och fräs för en minut. Lägg i tomatsås, kokosmjölk och låt
sjuda i 10 minuter. Tillsätt kikärter och låt sjuda ytterligare i 5 minuter.
Krydda efter smak. Servera med bulghur, ris, quinoa...
2 Comments
Gott!
ReplyDeleteJa, den var mycket god!
Delete