Nu är vi hemma igen efter en vecka i Finland. Vi har haft en fullspäckad vecka, träffat nära och kära, byggt växthus, besökt ett mysigt café på en liten ö, ätit god middag på Knipan i Ekenäs...
Of the juice pulp I made juice bliss balls :) So tasty and moist. And it's really simple. When you juice you get both something drinkable and edible, great isn't?
We are back home after a week in Finland. We have had a busy week, being with our loved ones, building a greenhouse, visiting a cozy café on a small island, eating good dinner at Knipan, Ekenäs ...
makes 20 pcs
3 dl (1 1/4 cup) juice pulp (apple, pear, lemon, ginger)
2 tbsp almond meal (may need more or less depending on how
moist the pulp is)
2 tbsp dessicated coconut
1 tsp vanilla
1 tsp cinnamon
Mix everything together in a bowl. Shape into balls and
store in the fridge.
Juice Pulp Bollar
ca 20 st
3 dl juicemassa (äpple, päron, citron, ingefära)
2 msk mandelmjöl (kan behövas mer eller mindre beroende på
hur fuktig massan är)
2 msk kokos
1 tsk vanilj
1 tsk kanel
Blanda allt tillsammans i en skål. Forma till bollar och
förvara i kylen.
5 Comments
Låter som ett spännande recept.
ReplyDeleteHar jag aldrig tänkt på att man kan göra. Låter jättegoda! :)
ReplyDeleteTack! Ja, man kan faktiskt göra mycket av pulpan.
DeleteTack för receptet! Har länge tänkt att jag vill använda pulpen som blir över när man gör juicer men inte hittat recept tidigare som var enkla. Det här är ju busenkelt, ska prova att göra råa morotskaka bollar oxå.
ReplyDeleteJa, väldigt enkelt och gott. Jag har gjort morotskakor av pulpan också :)
Deletehttp://hovkonditorn.blogspot.sg/2014/07/carrot-cake-with-coconut-glaze.html
http://hovkonditorn.blogspot.sg/2014/07/raw-carrot-cake-from-carrot-pulp.html