Jag hittade ett bananabrödrecept hos Sanna som såg lovande ut och det ville jag testa. Jag ändrade lite på ingredienserna och gjorde kakan/brödet vegant. Det blir saftigt, gott och nyttigt.

I found a banana bread recipe on Sanna's blog which looked promising and I wanted to make it. I changed some of the ingredients and made the bread vegan. It is moist, tasty and healthy as well.


Vegan & Hemp Protein Banana Bread, inspired by @tastyhealth

2 flax eggs (2 tbsp ground flaxseeds + 5 tbsp water)
2 ripe bananas, mashed
0,5 dl soy yoghurt, vanilla
0,75 dl almond flour
0,75 dl coconut flour
0,5 dl hemp protein
2 tsp baking powder
0,5 tsp baking soda
1 tsp cinnamon

Preheat the oven to 175 C. Mix all the ingredients with a hand blender. Pour the batter into a greased loaf pan or in 4 silicon muffin cups (7 cm in diameter). Bake for 40 minutes (loaf pan) or 20 minutes for the muffin cups. Let cool.


Vegan & Hampaprotein Bananabröd, inspirerad av @tastyhealth

2 linfrö-ägg (2 msk malda linfrön + 5 msk vatten)
2 mogna bananer, mosade
0,5 dl sojayoghurt, vanilj
0,75 dl mandelmjöl
0,75 dl kokosmjöl
0,5 dl hampaprotein
2 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk kanel

Sätt ugnen på 175 C. Blanda alla ingredienser med en stavmixer. Häll smeten i en smord brödform eller 4 silikonmuffinsformar (7 cm i diameter). Grädda i 40 minuter (brödform) eller 20 minuter för muffinsformar. Låt svalna.