A mighty good chocolate cake, I cannot refuse. I often use coconut sugar because I like the caramel flavor it provides. If you want, you can add chocolate chips to make it more luxurious.
Chocolate Brownies
140 g butter, soft
3 dl coconut sugar
1 dl cacao powder
1/4 tsp salt
1 tsp vanilla extract
2 eggs
1 dl flour
Preheat oven to 160 C. Stir together soft butter, sugar, cacao
and salt in a bowl. Stir in the vanilla and eggs one at a time. Add the flour and
stir until everything is combined. Pour batter evenly in a pan (20x20 cm) lined
with parchment paper. Bake for 15-20 minutes. Let the brownies cool completely
before cutting into slices.
Chokladbrownies
140 g smör, mjuk
3 dl kokossocker
1 dl kakaopulver
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljextrakt
2 ägg
1 dl vetemjöl
Värm ugnen till 160 C. Rör ihop mjukt smör, socker, kakao
och salt i en skål. Rör i vanilj och äggen, ett i taget. Tillsätt mjöl och rör
om tills allt är blandat. Häll smeten jämnt i en bakform (20x20 cm) klädd med
bakplåtspapper. Baka i 15-20 minuter. Låt brownies svalna helt innan du skär i
bitar.
9 Comments
Åh, vad gott det ser ut! Så där kladdigt och härligt! :)
ReplyDeleteJag håller med! En brownie är aldrig fel. Ska prova med kokossocker.
ReplyDeleteKokossocker ger en god kolasmak.
DeleteJag har inte provat kokossocker än men har bakat med kokosmjöl. Kolasmak låter ju toppen! Kram!
ReplyDeleteThis is an absolutely irresistible treat!
ReplyDeleteMany kisses,dear Katarina!
Chokladbrownies är någonting som är så gott:) Gjorde ochså brownies men annorlunda,när jag var bjuden på helgens måltid på påsken här.
ReplyDeleteDreglar! ;)
ReplyDeletegahhhhhhh vad gott vacker bild kram på dig finis/Sofia
ReplyDeleteSer fantastiskt gott ut =)
ReplyDelete