A good snack that you can easily do yourself. Season according to taste and liking.
Roasted Chickpeas
1 can chickpeas
1,5 tbsp olive oil
salt
Preheat the oven to 200C. Drain the chickpeas in a strainer
and rinse with water. Spread the chickpeas on a paper towl, and use another
paper towel to gently press and absorb the water off the peas. Remove the skin
from the chickpeas.
Drizzle olive oil over the chickpeas and sprinkle with salt.
Roast for about 30 minutes until they are crunchy.
Rostade Kikärtor
1 burk kikärtor
1,5 msk olivolja
salt
Sätt ugnen på 200C. Häll kikärtorna i en sil och skölj med vatten. Lägg dem på ett papper och använd ett till papper för att trycka och absorbera vattnet från ärtorna. Ta bort skinnet från dem. Ringla olivolja över kikärtorna och strö över salt. Rosta i ca 30 minuter tills de är knapriga.
Sätt ugnen på 200C. Häll kikärtorna i en sil och skölj med vatten. Lägg dem på ett papper och använd ett till papper för att trycka och absorbera vattnet från ärtorna. Ta bort skinnet från dem. Ringla olivolja över kikärtorna och strö över salt. Rosta i ca 30 minuter tills de är knapriga.
18 Comments
I love roasted chickpeas! This looks delicious! Have you ever tried it with cauliflower and mixed with a bit of curry too? Så godt ;-)
ReplyDeleteAnna
anna-mad.blogspot.dk
Thanks! No, I have never tried that, but it sounds great, thanks for the tip.
Deleteåhhhh du är så påhittig : ) låter urgott♥ kram Sofia
ReplyDeleteLäckert:)
ReplyDeleteÅh är det så lätt?
ReplyDeleteJa, verkligen :)
DeleteRostade kikärter glömmer jag lätt bort, det är ju så gott! Tack för påminnelsen! Spiskummin och paprika är gott att krydda med tycker jag. Smakar grillat ;)
ReplyDeleteJa, det är mycket gott. Jag kan tänka mig att spiskummin också blir gott.
DeleteRostade kikärter är jättegoda:) jag brukar tillsättä kryddor också:)
ReplyDeleteJa, mycket gott.
DeleteVi gör själva men har köpt några gånger i Indien... där är de hot, hot, hot haha! :))
ReplyDeleteJa, det kan jag tänka mig :)
DeleteDet här ger minnen från min resa till Pakistan där vi ofta fick just detta snacks. Gott!
ReplyDeleteKramar
Jag kan tänka mig att där äts sådana här mycket!
DeleteJaha, jag trodde man gjorde det med torkade kikärtor. Är det så här enkelt måste jag testa! Ett supergott snacks tycker jag.
ReplyDeleteJa, verkligen så här enkelt :)
DeleteJag prövade detta idag, det blev fantastiskt gott! Smaksatte endast med salt och fick en smak som påminde om popcorn. Passade mig perfekt! Tack för den fina inspirationen!
ReplyDeleteTack Joanna! Roligt att du gillade dem. Jag tycker också om att bara krydda med salt.
Delete