Glutenfria små donitser med smak av choklad och en hint av kaffe. Mycket goda och man kan gärna äta flera, då de är små :)

Gluten-free small donuts with flavors of chocolate and a hint of coffee. Very good and you can feel free to eat more than one when they are so small :)


Chocolate Doughnuts, gf

3/4 dl almond flour
3/4 dl buckwheat flour
3/4 dl brown sugar
2 tbsp unsweetened cocoa powder
2 tsp instant coffee powder
0,5 tsp baking powder
pinch of salt
1 small egg, beaten
0,5 dl milk
0,5 dl coconut oil
1 dl chocolate pieces

Preheat oven to 175 degrees C. Coat a small doughnut pan with coconut oil.
In a bowl stir together flour, brown sugar, cocoa powder, coffee powder, baking powder, and salt. Add the egg, milk, and coconut oil. Stir just until smooth. Stir in chocolate pieces. Spoon batter into a plastic bag; snip off one corner of the bag and pipe batter into the prepared pan, filling rings about half full. Bake for 6-8 minutes. Let cool in the pan for 2-3 minutes. If you want you can glaze the doughnuts with melted chocolate.


Chokladdonitser, gf

3/4 dl mandelmjöl
3/4 dl bovetemjöl
3/4 dl farinsocker
2 msk osötat kakaopulver
2 tsk snabbkaffepulver
0,5 tsk bakpulver
nypa salt
1 litet ägg
0,5 dl mjölk
0,5 dl kokosolja
1 dl chokladknappar

Värm ugnen till 175 grader C. Smörj en donitsform med kokosolja.

I en skål rör ihop mjöl, farinsocker, kakaopulver, kaffepulver, bakpulver och salt. Tillsätt ägg, mjölk och kokosolja. Rör bara tills slät. Rör i chokladknappar. Lägg smeten i en påse, klipp av ett hörn av påsen och spritsa smeten i den förberedda formen, fylle ringarna ungefär halvfullt. Grädda i 6-8 minuter. Låt svalna i formen i 2-3 minuter. Om du vill kan du glasera donitserna med smält choklad.