Vi har haft varma dagar i Amsterdam, över +10 grader och det känns mera som vår än vinter. Men här blåser det mycket, nästan varje dag.
A coarser version of bread with 4-grain flakes, pumpkin seeds, rye and wholegrain flour. Very good and I want bread to have more texture than to be soft. Chia seeds adds protein, good fats and iron.
The weather in Amsterdam has been warm, around 10 degrees. It feels more like spring than winter. But it's really windy, almost every day.
Wholegrain
Buns with Chia and Pumpkin Seeds
1,5
tbsp dry yeast
2
dl water (42°)
1,5
tbsp vegetable oil
1
tbsp agave / honey
1
egg
1
tsp salt
0,5
tbsp chia seeds
2
tbsp pumpkin seeds
1
dl 4-grain flakes
2
dl rye flour
4-5
dl wholegrain flour
Dissolve
yeast in warm water. Add oil and agave, let stand for 5 minutes. Add the egg,
salt, chia, pumpkin seeds, 4 grain flakes, rye flour and enough wholewheat
flour to form a soft dough. Knead for 5 minutes, by hand or with machine.
Divide into 6-8 pieces, shape each into a ball. Place on baking sheets lined
with parchment paper. Cover and let rest for 10 minutes. Bake at 220° for 8-10
minutes or until golden brown.
Fullkornsbröd
med Chia och Pumpafrön
1,5
msk torrjäst
2
dl vatten (42 °)
1,5
msk vegetabilisk olja
1
msk agave / honung
1
ägg
1
tsk salt
0,5
msk chiafrön
2
msk pumpafrön
1
dl fyrkornsflingor
2
dl rågmjöl
4-5
dl fullkornsmjöl
Blanda
jästen i ljummet vatten. Tillsätt olja och agave, låt stå i 5 minuter. Tillsätt
ägg, salt, chia, pumpafrön, fyrkornsflingor, rågmjöl och tillräckligt med
fullkornsmjöl för att bilda en mjuk deg. Knåda i 5 minuter, för hand eller med
maskin. Dela upp i 6-8 bitar, forma varje till en boll. Placera på
bakplåtspappersklädd plåt. Täck och låt vila i 10 minuter. Grädda i 220 ° C i
8-10 minuter eller tills gyllenbruna.
10 Comments
Fy fasiken vad goda dom ser ut! Sparar receptet, dessa måste jag testa. Tack!
ReplyDeleteHa en fin dag. Kram!
Tack snälla! Kram
DeleteVilka fina bröd. Här uppe i norra Sverige har vi plus 2 grader och regn. Inte okej!
ReplyDeleteTack. Ja, vädret är inte som det borde.
DeleteSå fina! Och jag älskar brickan/fatet/vad-det-nu-är :D
ReplyDeleteTack Kristin :) Brickan har jag köpt på en loppmarknad.
Deletehembakat är ju alltid godast och dina ser riktigt smarriga ut och nyttiga och de är exakt de man behöver med ett nytt år.
ReplyDeleteJa, så är det nog!
DeleteÅå jag är så imponerad du har så himla bra recept, har inte hunnit prova något då jag just snavade in på din blogg men näringsmässigt, nyttigt och så. Ska bli jätteroligt att prova massor av recept här! Man får mycket inspiration. :)
ReplyDeleteTack och roligt att du hittade hit, välkommen! Kul om du gillar mina recept.
Delete