Delicious buns with rye and whole wheat flour. Do you bake savoury buns often and what flour do you usually use?
Rye
Buns
3
dl water (1 1/4 cup)
2
tsp dry yeast
1
tsp salt
about
4 dl whole wheat flour (1 2/3 cup)
1,5
dl rye flour (2/3 cup)
1,5
dl rolled oats (2/3 cup)
2
tsp date syrup
1
tbsp oil
Put
all the ingredients in a stand mixer and knead until the dough is smooth. Let
rise in a warm place for 1 hour. Shape the dough into buns and put on a
parchmnet paper lined baking sheet. Let rise for 30 minutes. Brush with water
and top with sesame seeds. Bake in 225 C for 10-15 minutes.
Rågsemlor
3
dl vatten
2
tsk torrjäst
1
tsk salt
ca
4 dl fullkornsvetemjöl
1,5
dl rågmjöl
1,5
dl havregryn
2
tsk dadelsirap
1
msk olja
Lägg
alla ingredienser i en köksmaskin och knåda tills degen är smidig. Låt jäsa på
en varm plats i 1 timme. Forma degen till bullar och lägg på en bakplåtspappersklädd
bakplåt. Låt jäsa i 30 minuter. Pensla med vatten och toppa med sesamfrön.
Grädda i 225 C i 10-15 minuter.
12 Comments
Älskar hembakat bröd kram Diana
ReplyDeleteJa, det är så gott. Kram
DeleteThey seem so fluffy and yummy!
ReplyDeleteHugs,dear!
Thanks Lenia, they are really good. Hugs!
DeleteMmmmmm,...lovely rye buns,...thyey look just wonderful. 😀
ReplyDeleteKylläpä näyttää hyviltä! :-)
ReplyDeleteKiitos Minka :)
DeleteSå ni kallar dessa för semlor. Det visste jag inte. Låter gott!
ReplyDeleteJa :) Tack!
DeleteVilka fina! Kram till dig!
ReplyDeleteTack Erika och kram!
DeleteVad lustigt att fralla heter semla på finska. Men det är som "gräddbullar" som vi kallar dom för där jag bor heter "gräddmunkar" i andra delar av Sverige.
ReplyDeleteMen egen gjorda rågfrallor är så gott!!
Kram