A moist cake with dried fruit and a long shelf life. These contain very little fat and no added sugar, except for what the fruits contain. These are additionally gluten-free.
Small
Fruit Cakes
4
pcs
300
g mixed dried fruit ( I used raisins, cranberries, apricots, apples, dates)
1
tsp ground cinnamon
0,5
tsp vanilla extract
pinch
of nutmeg
zest
and juice from 1 small orange
1,5
tbsp coconut oil
1
large egg
100
g almond flour
Preheat
the oven to 150 C.
Combine
dried fruit, cinnamon, nutmeg, vanilla, orange zest and -juice, coconut oil and
egg. Add the almond flour and mix. Spoon the batter into four silicon molds or
into one bigger baking tin. If you are not using silicon molds, then line a
cake tin with baking paper on the sides and the base.
Bake
for about 30 minutes for the smaller cakes. Check with a skewer to see if it
comes out clean. Let cool.
Små
Fruktkakor, glutenfri
4
st
300
g blandad torkad frukt (jag använde russin, tranbär, aprikoser, äpplen, dadlar)
1
tsk malen kanel
0,5
tsk vaniljextrakt
en
nypa muskot
skal
och saft från 1 liten apelsin
1,5
msk kokosolja
1
stort ägg
100
g mandelmjöl
Värm
ugnen till 150 C.
Kombinera
torkad frukt, kanel, muskot, vanilj, apelsinskal och-saft, kokosolja och ägg.
Tillsätt mandelmjöl och blanda. Lägg smeten i fyra silikonformar eller i en
större bakform. Om du inte använder silikonformar, lägg då bakpapper på sidorna
och i botten på kakformen.
Grädda
i ca 30 minuter för mindre kakor. Kontrollera med ett provsticka, om den är ren
är kakorna klara. Låt svalna.
17 Comments
Låter otroligt gott! Så fina fina bilder! :)
ReplyDeleteHa en fin lördag!
Kram kram
//Lana
Tack Lana! Ha en fin dag, kram!
DeleteDet här måste jag prova. Låter otroligt saftigt och gott. Hur stora är silikonformarna du använder?
ReplyDeleteJa, det här var en mycket god kaka. Mina formar är 7 cm i diameter och har en höjd på 4,5cm. Men jag fyllde dem inte helt.
DeleteVilken god kaka har du igen gjort:)
ReplyDeleteTack snälla!
DeleteLåter både gott och nyttigt!
ReplyDeleteTack! Den är saftig och god!
DeleteSer saftigt och härligt ut, och så både glutenfritt och sockerfritt också! :)
ReplyDeleteTack! Nästan för bra för att vara sant :)
DeleteGott! Jag älskar fruktkakor! Konstigt nog gör jag dem mest till jul, men det är klart att man kan äta dem året runt. Roligt att du så ofta bjuder på glutenfria recept. Ha det gott!
ReplyDeleteJa, det stämmer att man bakar dem mest till jul. Mycket goda är de och passar bra året runt. Tack och jag gillar att testa att baka glutenfritt.
DeleteMums, den ser så saftig och härlig ut!
ReplyDeleteAllt du gör ser så gott ut, mums! Du har hunnit med mycket i veckan och min favorit är nog ändå de där lakritsbollarna mmmm kram kram! :)
ReplyDeleteTack Amy! Kram
DeleteSer helt galet gott ut! Måste testa. Ha en fin dag
ReplyDeleteTack :) Önskar dig en fin dag också!
Delete