En saftig kaka med torkad frukt och lång hållbarhet. Dessa innehåller mycket lite fett och inget tillsatt socker, förutom det som frukterna innehåller. De här är dessutom glutenfria.

A moist cake with dried fruit and a long shelf life. These contain very little fat and no added sugar, except for what the  fruits contain. These are additionally gluten-free.


Small Fruit Cakes
4 pcs

300 g mixed dried fruit ( I used raisins, cranberries, apricots, apples, dates)
1 tsp ground cinnamon
0,5 tsp vanilla extract
pinch of nutmeg
zest and juice from 1 small orange
1,5 tbsp coconut oil
1 large egg
100 g almond flour

Preheat the oven to 150 C.
Combine dried fruit, cinnamon, nutmeg, vanilla, orange zest and -juice, coconut oil and egg. Add the almond flour and mix. Spoon the batter into four silicon molds or into one bigger baking tin. If you are not using silicon molds, then line a cake tin with baking paper on the sides and the base.

Bake for about 30 minutes for the smaller cakes. Check with a skewer to see if it comes out clean. Let cool.


Små Fruktkakor, glutenfri
4 st

300 g blandad torkad frukt (jag använde russin, tranbär, aprikoser, äpplen, dadlar)
1 tsk malen kanel
0,5 tsk vaniljextrakt
en nypa muskot
skal och saft från 1 liten apelsin
1,5 msk kokosolja
1 stort ägg
100 g mandelmjöl

Värm ugnen till 150 C.
Kombinera torkad frukt, kanel, muskot, vanilj, apelsinskal och-saft, kokosolja och ägg. Tillsätt mandelmjöl och blanda. Lägg smeten i fyra silikonformar eller i en större bakform. Om du inte använder silikonformar, lägg då bakpapper på sidorna och i botten på kakformen.

Grädda i ca 30 minuter för mindre kakor. Kontrollera med ett provsticka, om den är ren är kakorna klara. Låt svalna.