An alternative to scrambled eggs is to make tofu scramble. Very good if you ask me and you can have it for breakfast or lunch.
0,5
red onion, chopped
1
garlic clove, minced
0,5
red bell pepper, chopped
100
g firm tofu, chopped into small pieces or crumbled
0,5
dl black beans
curry
salt
pepper
1
handful of baby spinach
Fry
onion, garlic and red pepper in a skillet with a little oil. Add the tofu,
beans and spices and fry for 5 minutes. Add the spinach and fry for 1-2
minutes. Serve.
Tofuröra
0,5
rödlök, hackad
1
vitlöksklyfta, hackad
0,5
röd paprika, hackad
100
g fast tofu, hackad i små bitar eller smulad
0,5
dl svarta bönor
curry
salt
peppar
1
handfull babyspenat
Fräs
lök, vitlök och paprika i en stekpanna med lite olja. Tillsätt tofu, bönor och
kryddor och stek i 5 minuter. Tillsätt spenat och stek i 1-2 minuter. Servera.
11 Comments
Vet inte så mycket om tofu i Holland eller i Sverige, men här i Thailand finns en speciell "ägg"-tofu. Den har jag använt några gånger. Men eftersom jag är ny med tofu, så var det verkligen ett experiment.
ReplyDeleteHär finns säkert 10-15 olika tofu-sorter och alla vet jag inte vad det är eftersom jag inte förstår vad som står på dom. Men själv använder jag mig av 2 olika typer av hård-tofu (den ena dags-färsk), en mjuk tofu som jag gör kräm av och så har jag då provat "ägg"-tofun. Men det finns även tofu-plattor har jag sett. Får nog se till att prova flera sorter :-)
I Singapore fanns det många olika tofun, säkert som i Thailand. I Amsterdam finns det mjuk och hård :) Jag testade dock aldrig ägg-tofu i Singapore.
DeleteLåter som en perfekt rätt till helgfrukosten, den ska testas. Försöker använda mer och mer tofu, och det är inte alltid så lätt att hitta på nya tofurätter.
ReplyDeleteRoligt om du får inspiration här. Hoppas du också gillar det.
DeleteVackert på vacker tallrik. Och säkert gott också!
ReplyDeleteDet ser riktigt fräscht och gott ut ! Jag har aldrig smakat tofu, så det kanske är på tiden:)
ReplyDeleteKram vännen
Tack Helena. Kram!
DeleteI gruppen Vegetarian For A Year har jag sett många göra denna rätten. Ser jättegod ut, kram!
ReplyDeleteAha, ok. Den är väldigt god. Kram
DeleteI love to eat tofu scrambles now & then & your version looks so appetizing so I must make this new version to me! :) I also love to stuff this tasty scramble in a lovely wrap! ;)
ReplyDeleteYes, it would be great to use it as stuffing in wrap, thanks for the tip.
Delete