I tried to make a brownie with condensed milk instead of sugar and it was successful. The pictures are from the day it is baked, but the flavor is deeper and the cake becomes steadier the following day.
Brownies with Condensed Milk
45
g butter
80
g dark chocolate
2
tbsp cocoa powder
1
dl condensed milk
1
egg
1
dl almond flour
1/4
tsp baking powder
pinch
of salt
Preheat
the oven to 175 C. Put butter, chocolate and cocoa in a pan and heat until the
chocolate has melted. Remove from the heat and add the condensed milk, egg,
almond flour, baking powder and salt. Stir until everything is combined. Pour
the batter into a greased and parchment paper lined baking dish 20 cm. Bake for
20-25 minutes. Let cool in the pan before serving.
Brownies med kondenserad mjölk
45
g smör
80
g mörk choklad
2
msk kakaopulver
1
dl kondenserad mjölk
1
ägg
1
dl mandelmjöl
1/4
tsk bakpulver
nypa
salt
Värm
ugnen till 175 C. Sätt smör, choklad och kakao i en kastrull och värm tills
chokladen har smält. Ta bort från värmen och tillsätt kondenserad mjölk, ägg,
mandelmjöl, bakpulver och salt. Rör tills allt är kombinerat. Häll smeten i en
smord och bakplåtspapperpsklädd bakform, 20 cm. Grädda i 20-25 minuter. Låt
svalna i formen innan servering.
25 Comments
Åh, vad gott det ser ut! Ska lagas :-) tack för recept.
ReplyDeleteTack så mycket! Roligt om du vill testa.
DeleteGud vad gott! Underbart! :)
ReplyDeleteHa en toppen helg!
Kram kram
//Lana
Tack snälla! Ha en fin dag, kram!
Deletegahhh ser urgott ut : ) kramar Sofia
ReplyDeleteTack Sofia! Kram
DeleteKondenserad mjölk kan användas till mycket gott!
ReplyDeleteVad fin den ser ut, go och kletig :)
Ja, det stämmer. Tack, jag gillar när det är kladdigt :)
DeleteJisses, så god den ser ut att vara!
ReplyDeleteTack Erika!
DeleteVad det ser gott ut:) När jag bodde i Venezuela märkte jag att man använder ofta kondenserad mjölk med bakverk.
ReplyDeleteTack! Ja, i Sydamerika är den en vanlig ingrediens.
DeleteOj, det ser så härligt saftigt ut... :)
ReplyDeleteGud vad gott, och vad fina bilder! Kram
ReplyDeleteTack så mycket! Kram
DeleteViken bra ide att använda kondenserad mjölk:)
ReplyDeleteHa det gott
Tack och ha de bra!
DeleteSå himla fint:)
ReplyDeleteTack snälla!
DeleteSå gott och vilka vackra foton, ojojoj! :D
ReplyDeleteNuuu gick jag verkligen igång och mitt chokladsug kickar igång för fullt!!! Den ser sådär perkekt kladdig och god ut som den ska vara. Kramar
ReplyDeleteYum vilken härlig tårta. Kondenserad mjölk är en himmelsk bra ingrediens och ditt recept låter bra trevligt. Tack så mycket för det. Kanske ska jag prova det för en värdinna gåva. Min vän är en riktig stor fan av choklad, jag tycker verkligen din tårta kommer att bli en hit. Hoppas du njuta av en underbar vecka kära Katarina, stor kram till dig söta
ReplyDeleteTack Mette. Ja, det är så gott med choklad och den kondenserade mjölken passade bra till. Tack fina du och ha en bra vecka!
DeleteSer precis så där lagom kladdig och kletig ut som en chokladkaka ska göra, i våra ögon i alla fall. Den där kondenserade mjölken är tydligen väldigt användbar, men tror du det funkar att använda vanligt mjöl istället för mandelmjöl?
ReplyDeleteHa en fin vecka,
kramar
Ja, jag vill också ha det kletigt :) Ja, man kan bra använda mjöl istället för mandelmjöl. Tack detsamma, kram!
Delete