Spinach and ricotta is my favorite filling for pasta and vegetables. In this dish I have filled eggplant slices with that filling and topped with tomato sauce. Really good! Inspiration for this recipe comes from Good Food Magazine.
Aubergine
Rolls with Spinach and Ricotta
2
aubergine, cut into thin slices lengthways
2
tbsp olive oil
500
g spinach
250
g ricotta
nutmeg
salt
pepper
350
g tomato sauce
1
dl grated cheese
Heat
oven to 200C. Brush both sides of the aubergine slices with oil, then lay on a
large baking sheet. Bake for 15 mins until tender, turning once.
Meanwhile,
put the spinach in a large colander and pour over a kettle of boiling water to
wilt. Cool, then squeeze out the excess water, so that it is dry. Mix with the
ricotta, nutmeg and plenty of seasoning.
Dollop
a spoonful of the cheesy spinach mix in the centre of each aubergine slice,
fold over to make a parcel and lay, sealed-side down, in an ovenproof dish.
Pour over tomato sauce, sprinkle with cheese, and bake for 20-25 mins until
golden and piping hot.
Auberginerullar
med Spenat och Ricotta
2
aubergine, skurna i tunna skivor på längden
2
msk olivolja
500
g spenat
250
g ricotta
muskot,
mald
salt
peppar
350
g tomatsås
1
dl riven ost
Värm
ugnen till 200C. Pensla båda sidor av aubergineskivorna med olja, lägg dem på
en plåt. Baka i 15 minuter tills de är mjuka, vänd en gång.
Samtidigt
lägg spenaten i ett durkslag och häll över kokande vatten. Låt svalna, pressa sedan
ut överflödigt vatten, så att spenaten är torr. Blanda med ricotta, muskot och
kryddor.
Lägg
en skedfull av ost-spenatblandningen i mitten av varje aubergineskiva, rulla
ihop och lägg skarvsidan nedåt i en ugnsfast form. Häll över tomatsås, strö
över ost och grädda i 20-25 minuter tills gyllene och rykande het.
14 Comments
I also love this combo!It sounds and looks divine!
ReplyDeleteHave a lovely week,dear!
Thanks sweetie! Have a great week.
DeleteMmm...så gott med aúbergine! Längesen jag gjorde några rulla på denna fantastiske grönsak! Måste laga sådana! :)
ReplyDeleteKramar!
//Lana
Ja, det blir så gott. Kram
DeleteGahhhhh vad gott jag dör vill ha! kram Sofia
ReplyDeleteTack snälla. Kram
DeleteJahaja, se där, fler smaskiga förslag till italienska smaker på vegetarisk mat, vi konstaterade just hos Sandra att det nästan alltid blir indiska smaker på våra vegetariska rätter. Och då är italiensk mat vår favoritmat egentligen:)
ReplyDeleteVi får försöka få till något nästa vecka, så då har vi ju lite och inspireras av nu!
Kramar
Roligt om jag kan inspirera och jag ser fram emot vad ni kommer att laga. Kram
DeleteJag älskar aubergine i moussaka. Annars kan den bli lite svampig och trist tycker jag. Men det här ser ju makalöst gott ut. Kram!
ReplyDeleteJa, det här blev otroligt gott! Kram
DeleteJa tack, gärna! :D
ReplyDeleteKom, så bjuder jag :)
DeleteÅh vad mumsigt - det där skulle jag vilja prova snart!
ReplyDeleteJa, det var mycket gott!
Delete