To roast pumpkin pieces is delicious and you can roast a whole pumpkin, too, which I have done here. I filled the pumpkin with quinoa and sundried tomatoes. You can if you want top it with cheese also. Serve wirh yogurt or creme fraiche.
Pumpkin
Stuffed with Quinoa
1
pumpkin
4
dl cooked quinoa
1
onion, chopped
2
tomatoes, chopped
1
small yellow pepper
10
sundried tomatoes, chopped
salt
pepper
basil
Heat
the oven to 180 C degrees. Using a knife
cut a cap out of the top of the pumpkin. Clear away the seeds and strings from
the cap and from inside the pumpkin. Season the inside of the pumpkin with salt
and pepper, and put it on a baking sheet lined with parchment paper. Bake the
pumpkin for 1,5 h and the cap for about 20-30 minutes.
Meanwhile
cook the quinoa and prepare the rest of the ingredients. Then mix them with the
quinoa.
When
the pumpkin is soft, take it from the oven and fill with the quinoa mixture.
Top with cheese if you want. Put back into the oven just so the quinoa heats up
and the cheese melts.
Pumpa fylld med Quinoa
1
pumpa
4
dl kokt quinoa
1
lök, hackad
2
tomater, hackade
1
liten gul paprika
10
soltorkade tomater, hackade
salt
peppar
basilika
Värm
ugnen till 180 C grader. Med hjälp av en kniv skär ett lock ut ur toppen av
pumpan. Rensa bort fröna från insidan av pumpan. Krydda insidan av pumpan med
salt och peppar, och lägg den på en plåt klädd med bakplåtspapper. Baka pumpan
i 1,5 h och locket i ca 20-30 minuter.
Under
tiden koka quinoa och förbered resten av ingredienserna. Blanda dem sedan med
quinoan.
När
pumpan är mjuk, ta den ur ugnen och fyll med quinoablandningen. Toppa med ost
om du vill. Sätt tillbaka i ugnen tills quinoan värms upp och osten smälter.
17 Comments
Kiva resepti. Kaikkia ihania aineksia, ja kiva idea käyttää kokonaista kurpitsaakin.:)
ReplyDeleteKiitos Katja!
DeleteAbsolutely healthy, beautiful and delicious!
ReplyDeleteHugs,dear!
Thanks dear, it was delicious! Hugs.
DeleteJag lagar aldrig pumpa eftersom jag tycker att konsistensen är lite läskig. I paj har jag ätit den och i soppa men det är inte riktigt min grej. Fast när jag ser din bild blir jag ju lite sugen på att prova igen! Kram!
ReplyDeleteJag gillar pumpa, och det blir en hel mat och bakverk på pumpa, så mycket att jag tröttnar ganska snabbt :) Kram och tack!
Deleteåhhh spännande recept : ) kramar Sofia
ReplyDeleteTack Sofia! Kram
DeleteSnyggt! Vad är det för typ av pumpa du använt? :)
ReplyDeleteTack Sara! Det här är väl en curcubita pepo, den vanligaste som säljs här :)
DeleteSpännande! Hur serverar du den sen? Skär man bitar av den, eller är var pumpa liten nog att man får en egen? Vad är det för sorts pumpa? Ser lite ut som de stora orangea som säljs som "halloween-pumpa" här.
ReplyDeleteVette sjuttan om det inte får bli nåt i den stilen testat här! Misstänker dock att vi kommer fylla den med lite annat mumsigt.
*kram* Trollmamma
Tack. Det här var en ganska stor pumpa, jag tror att det är en curcubita pepo, väldigt orange i färgen och en av de vanligaste pumporna som säljs i affären här. Man gröper ur fyllningen ur pumpan och tar med av pumpaköttet på tallriken :) Gott!
DeleteDet låter spännande! Och gott också! :)
ReplyDeleteKram
//Lana
Tack så mycket! Kram
DeleteMums, bra halloween tips kram Diana
ReplyDeleteJa, den passar bra till Halloween :) Kram!
DeleteMums och vilka vackra foton... underbara!
ReplyDelete