I made coarser scones flavored with sun-dried tomatoes, herbs and quinoa. These are good with very much flavor. They can be eaten as they are or with butter.
1 dl whole
wheat flour
0,5 dl quinoa
flour
0,5 dl quinoa
flakes
0,5 dl
flaxseed meal
0,5 dl grated
parmesan cheese
1 tsp baking
powder
1 tsp dried
oregano
0,5 tsp salt
2 tbsp
sun-dried tomato, chopped
1,5 dl soy
milk
2 tbsp olive
oil
2 large egg
whites
Preheat oven
to 200 C°. Combine whole wheat flour, quinoa flour, quinoa flakes, flaxseed
meal, cheese, baking powder, oregano, and salt. Combine tomatoes, soy milk,
oil, and egg whites in a bowl. Add sun-dried tomato mixture to flour mixture,
stirring just until moist (dough will be sticky). Put dough onto a lightly
floured parchment paper. Pat dough into a circle. Cut dough into 8 wedges, but not
through the dough. Bake for 18-20 minutes or until golden.
Fullkorns-Quinoa
Soltorkade Tomater Scones
1 dl fullkornsvetemjöl
0,5 dl quinoamjöl
0,5 dl quinoaflingor
0,5 dl
linfrön, malda
0,5 dl riven
parmesanost
1 tsk
bakpulver
1 tsk torkad
oregano
0,5 tsk salt
2 msk
soltorkade tomater, hackad
1,5 dl
sojamjölk
2 msk
olivolja
2 stora
äggvitor
Värm ugnen
till 200 C °. Kombinera fullkornsvetemjöl, quinoamjöl, -flingor, linfrön, ost,
bakpulver, oregano och salt. Kombinera tomater, sojamjölk, olja och äggvita i
en skål. Blanda sedan soltorkad tomatblandningen i mjölblandningen, rör om bara
tills blandat (degen blir kladdig). Lägg degen på ett lätt mjölat
bakplåtspapper. Tryck degen till en cirkel. Skär degen i 8 kilar, men inte helt
igenom degen. Grädda i 18-20 minuter eller tills gyllene.
8 Comments
Like,like,like!
ReplyDeleteHappy Friday,dear!
Have a great Friday too! Hugs!
DeleteSpännande recept och kombination. Scones är väldigt lätt och tacksamt att baka. Även om jag gärna blandar i både frukt/grönskaer och kryddor har jag inte testat några "matscones". Detta recept lägger jag därför på minnet och hoppas snart få tillfälle att prova.
ReplyDeleteKram
Tack Ellinor. Ja, scones är så goda och de kan varieras efter smak. Roligt om du vill testa matscones också. Kram
DeleteÅh, äntligen en vegoblogg som jag gillar! Får ägna fredagkvällen åt att gå igenom den från början. Vilken tur att jag hittade hit.
ReplyDeleteHar t.ex aldrig vetat vad jag ska göra med chiafrön....inga problem numera ;)
Ha en fin helg!
Hej Malin! Det var roligt att höra, tack! Jag gillar chia mycket och har använt det en hel del :) Välkommen! Ha en fin helg du också.
DeleteYour special scones look Amazing!!!! Yum Yum.Yum!!.
ReplyDeleteNom nom nom, vill ha!
ReplyDelete