I found the recipe for gooseberry curd at Bakverk och Fikastunder and it was so smooth and good. It just melts in your mouth, yummy. Tomorrow you will get a recipe for a pie with gooseberry curd and ricotta.
Krusbärscurd
450 g krusbär
1 dl vatten
1 dl socker
50 g smör
3 msk maizena
majsstärkelse
2 äggulor
Koka upp
krusbär och vatten, låt det koka tills bären gått sönder. Sila bort kärnor och
skal. Häll i sockret och smöret och gör ett uppkok. Tag av kastrullen ifrån
plattan och låt svalna någon minut medan du separerar äggen och mäter upp
maizenan. Sikta ner maizena i kastrullen under omrörning. Placera kastrullen på
plattan och rör ner äggulorna. Rör hela tiden tills curden blir tjock, den
skall sjuda, men inte koka. Häll upp i en burk med lock. Förvara i kylskåpet.
Gooseberry Curd
450g
gooseberries
1 dl water
1 dl sugar
50 g butter
3 tbsp cornstarch
2 egg yolks
Boil
gooseberries and water, let it cook until the berries are broken. Strain the
seeds and peel. Pour in the sugar and butter and cook to a simmer. Remove the
saucepan from the heat and leave to cool for a minute while you separate the
eggs and measure up cornstarch. Sift the cornstarch in the saucepan, stirring.
Place the pan back on the heat and stir in the egg yolks. Stir constantly until
the curd thickens, let it simmer, but not boil. Pour into a jar with a lid.
Store in the refrigerator.
24 Comments
Åh, så gott med krusbär! :)
ReplyDeleteHa en fin söndag!
Kram kram
//Lana
Ja, mycket gott! Kram
DeleteRöda krusbär är min favorit. Hade en buske i kruka i min förra lägenhet men den fick flytta till mina föräldrars trädgård. Där trivs den ypperligt.
ReplyDeleteDet ser väldigt gott ut :-)
De är så goda. Tack!
Deleteyummy, i love to try that
ReplyDeleteMen oj vad gott det ser ut! Undrar om jag kan hitta krusbär nu bara då jag inte har egna buskar.
ReplyDeleteLena från make a head food
Tack Lena.
DeleteDen curden skulle jag vilja fylla en tårta med! Så synd att mina röda krusbär på busken redan är slut!
ReplyDeleteJa, den skulle passa perfekt i en tårta.
DeleteWow, how fun is this! I love curds but would have never thought about using gooseberries, love it!
ReplyDeleteThis is really delicious! Thanks!
DeleteSer gott ut, jag gör krusbärschutney och min mamma gör indiska pickles med krusbär i.... supersmarrigt minsann! Hoppas din helg varig bra, många kramar!
ReplyDeleteÅh, det låter så gott. Tack, helgen har varit fin, varm kram!
DeleteÄlskar krusbär just de fina röda. Krusbärcurd låter så gott!
ReplyDeleteKram Gosia
Ja, visst är de goda! Kram
DeleteKiitos :) Todella harmillista!
ReplyDeleteLöysin juuri blogisi, joka vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta. Ihania reseptejä!
ReplyDeleteKiitos ja tervetuloa :)
DeleteÅh, vilken curd! Krusbär är ungen favorit annars, det är ju så surt att tungan krullar ihop sig. I en sötsmörig curd passar den säkert helt perfekt!
ReplyDeleteHaha, jag gillar att äta dem som sådana också, men så gillar jag syrligt :)
DeleteVilken härlig färg på curden! Där jag bor nu har jag inte tillgång till några krusbär. Synd för det hade varit spännande att testa den.
ReplyDeletePromenader är ett av mina beroenden för att rensa huvudet från allt som hänt under dagen.
Hoppas du haft en bra helg!
Kramar
Tack, den blev mycket god. Ja, jag kan förstå att det är skönt att rensa huvudet på tankar och promenader är ett bra sätt att göra det på. Kram
DeleteCurd på krusbär måste bli supergott! Mina plantor ger än så länge inte mer än någon dl per år, men mina föräldrar ger oss litervis och det är alltid samma funderingar vad vi ska göra med alla bär.
ReplyDeleteJa, den blir så god. Du får ta och testa :)
Delete