Receptet till krusbärscurd hittade jag hos Bakverk och Fikastunder och den blev så len och god. Den bara smälter i munnen, mums. Imorgon får ni ett recept på en paj med krusbärscurd och ricotta.

I found the recipe for gooseberry curd at Bakverk och Fikastunder and it was so smooth and good. It just melts in your mouth, yummy. Tomorrow you will get a recipe for a pie with gooseberry curd and ricotta.



Krusbärscurd

450 g krusbär
1 dl vatten
1 dl socker
50 g smör
3 msk maizena majsstärkelse
2 äggulor

Koka upp krusbär och vatten, låt det koka tills bären gått sönder. Sila bort kärnor och skal. Häll i sockret och smöret och gör ett uppkok. Tag av kastrullen ifrån plattan och låt svalna någon minut medan du separerar äggen och mäter upp maizenan. Sikta ner maizena i kastrullen under omrörning. Placera kastrullen på plattan och rör ner äggulorna. Rör hela tiden tills curden blir tjock, den skall sjuda, men inte koka. Häll upp i en burk med lock. Förvara i kylskåpet.


Gooseberry Curd

450g gooseberries
1 dl water
1 dl sugar
50 g butter
3 tbsp cornstarch
2 egg yolks

Boil gooseberries and water, let it cook until the berries are broken. Strain the seeds and peel. Pour in the sugar and butter and cook to a simmer. Remove the saucepan from the heat and leave to cool for a minute while you separate the eggs and measure up cornstarch. Sift the cornstarch in the saucepan, stirring. Place the pan back on the heat and stir in the egg yolks. Stir constantly until the curd thickens, let it simmer, but not boil. Pour into a jar with a lid. Store in the refrigerator.