Quinoa äter jag gärna och har ersatt ris med det. Har du överbliven sås kan du testa att göra denna gratäng. Enkelt och gott! Om man vill kan man gärna blanda i kikärtor eller bönor i såsen för att höja ytterligare på proteinhalten.

Quinoa, I eat often and have replaced rice with it. If you have leftover sauce, try to make this gratin. Simple and delicious! If you want you can feel free to mix in chickpeas or beans in the sauce to increase further the protein content.


Quinoa-Tomato Gratin

2 dl quinoa
4 dl water
500 ml tomato sauce
1 dl parmesan cheese
1 ball mozzarella cheese
salt
pepper

Cook the quinoa in a sauce pan with water until all the liquid has been absorbed. Set a side.

Mix together parmesan cheese and grated mozzarella, add some salt and pepper.

Layer half of the quinoa in a baking dish, then add half of the tomato sauce, and half of the cheese. Repeat this a second time, and top with cheese. Bake in 180 degree oven for 25 minutes.


Quinoa-tomatgratäng

2 dl quinoa
4 dl vatten
500 ml tomatsås, hemmagjord eller köpt
1 dl parmesanost
1 boll mozzarellaost
salt
peppar

Koka quinoa i en kastrull med vatten tills all vätska har har absorberats. Ställ åt sidan. Blanda samman parmesanost och riven mozzarella, tillsätt lite salt och peppar.

Lägg hälften av quinoa i en ugnsform, tillsätt sedan hälften av tomatsåsen och hälften av osten. Upprepa detta en andra gång och toppa med ost. Grädda i 180 graders ugn i 25 minuter.