Idag är vi i Helsingfors och kommer att spendera helgen här. Sedan bär det av till landet och familjen. Vi kommer att stanna över midsommar, så skönt.
Since we moved to Amsterdam, I can use poppy seeds in the kitchen. Did you know that these seeds are banned in Singapore. They are classified as drugs there. These buns I've baked several times, but using different flours, seeds from time to time. They are so moist and tasty. Just remember not to make the dough too heavy, it should be a little loose. That's how the bread will still be soft on the following day.
Today we are in Helsinki and will spend the weekend here. Then it's off to the country and the family. We will stay over midsummer, so nice.
1,5 tbsp dry
yeast
2 dl water (42°)
0,5 dl vegetable
oil
1,5 tbsp sugar
1 egg
1 tsp salt
0,5 dl sunflower
seeds
0,5 dl flaxseeds
3,5-4 dl multigrain flour
3,5-4 dl
wholewheat flour
poppy seeds
Dissolve yeast in
warm water. Add oil and sugar, let stand for 5 minutes. Add the egg, salt,
sunflower seeds, flaxseeds and enough flour to form a soft dough. Knead for 5
minutes, by hand or with machine. Divide into 10-12 pieces, shape each into a
ball and brush with egg and then dip in poppy seeds. Place on baking sheets lined with parchment
paper. Cover and let rest for 10 minutes. Bake at 220°C for 8-10 minutes or
until golden brown.
Bröd med Vallmofrön
2 msk
torrjäst
2 dl vatten (42
°)
0,5 dl
vegetabilisk olja
1,5 msk socker
1 ägg
1 tsk salt
0,5 dl sorosfrön
0,5 dl linfrön
3,5-4 dl flerkornsmjöl
3,5-4 dl fullkornsmjöl
vallmofrön
Lös jästen i
ljummet vatten. Tillsätt olja och socker, låt stå i 5 minuter. Tillsätt ägg,
salt, solrosfrön, linfrön och tillräckligt med mjöl för att bilda en mjuk deg.
Knåda i 5 minuter, för hand eller med maskin. Dela degen i 10-12 bitar, forma
varje till en boll och pensla dem med ägg och strö på vallmofrön. Placera på bakplåt klädd med
bakplåtspapper. Täck över och låt vila i 10 minuter. Grädda i 220°C för 8-10
minuter eller tills gyllenbruna.
18 Comments
Vad de ser fina ut!:)
ReplyDeleteBröd överallt idag, är det vädret som gör det? ;) Jag blir sugen på att baka massor av olika sorters bröd! Frallor som dina är ju så goda... :)
ReplyDeleteHihi, tycks vara en bröddag :)
DeleteMmm...smaskens! :)
ReplyDeleteVisste inte att vallmofrön är förbjudna i Singapore!
Ha en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Tack! Ha en fin kväll, kram!
DeleteGott!
ReplyDeleteJa, de är mycket goda!
DeleteFörbjudna, vad tror de att man kan göra för skojsigt med vallmofrön? Frallorna ser goda ut, och Helsingfors såg väldigt vackert ut!
ReplyDeleteJa, precis, man undrar ju lite :) Ja, det är mycket vackert i Helsingfors.
DeleteMums! När de är rykande nybakta är de som allra godast!
ReplyDeleteJodå, det visste jag om vallmofrön :) och jag som fullkomligt älskar dom! :)) Kram och njut vännen!
ReplyDeleteJa, de är goda! Tack fina du, kram!
DeleteTänk så vad de kan förbjuda där, och vi svenskar som tycker att det finns många förbud i vårt land:) Då blir det kanske till att baka citronmuffins med vallmofrö, de är så goda! Vi bakade citronflarn med vallmofrö förra sommaren, de kan vi verkligen rekommendera.
ReplyDeleteKramar
Citron och vallmofrön låter som en god kombo. Kombon skall jag testa, tack för tipset. Citronflarn låter verkligen gott. Kram
DeleteSå fina du har fått frallorna!
ReplyDeleteHur kommer de sig att fröna var förbjudna där? Har det med blomman i sig att göra att det går att tillverka knark av den?
Hoppas du får en härlig tid i Finland! Kram vännen:)
Tack Helena! Ja, de klassas som knark där. Tack snälla du, kram!
DeleteVad gott med såna här frallor!!! Jag har oxå läst om vallmo och knark men visste inte att det var förbjudet i Singapore!!
ReplyDeleteKram
Ja, de blir goda. Kram
Delete