Tart and sweet is a great combo in baked goods. I used lime juice, but it is ok to replace it with lemon juice if you like it better. I had a cheesecake period when we still lived in Singapore, I ate it like every day and that's what I chose, if we went to a cafe. Now my cravings have calmed down a bit, and I have not baked so many cheesecakes in recent times. Do you have something you could eat every day for a long period?
Raspberry-Lime Cheesecake Squares
crust:
10 pcs digestive biscuits, ground
2 tbsp sugar
2 tsp freshly grated lime zest
3 tbsp butter, melted
topping:
200 g cream cheese, at room temperature
0,5 dl sugar
1 egg
0,5 dl lime juice, freshly squeezed
raspberry jam
Preheat oven to 180C. Grease a 15x20 cm pan. Set aside.
Combine digestive biscuits, sugar, lime zest in a bowl. Pour
the butter over the mixture and blend with a fork. Press the mixture into the
bottom of the prepared dish. Bake for 10 minutes. Remove the pan from the oven
and set it aside to cool slightly.
Meanwhile, cream the cheese and sugar together. Add the egg
and continue to mix.
Add the lime juice and mix until well incorporated.
Spread raspberry jam on the crust and pour the cheese
mixture over the jam.
Bake for 30 minutes, or until the center of the topping is
set and the top begins to color slightly. Remove the pan from the oven and let
cool completely.
Hallon-Lime Cheesecakerutor
botten:
10 st digestivekex, malda
2 msk socker
2 tsk färskrivet limeskal
3 msk smör, smält
topping:
200 g färskost, vid rumstemperatur
0,5 dl socker
1 ägg
0,5 dl limejuice, färskpressad
hallonsylt
Värm ugnen till 180C. Smörj en 15x20 cm form. Ställ åt
sidan.
Kombinera gigestivekex, socker, limeskal i en skål. Häll
smöret över blandningen och blanda med en gaffel. Tryck blandningen i
ugnsformen. Grädda i 10 minuter. Ta bort formen från ugnen och ställ den åt
sidan för att svalna något.
Samtidigt, vispa färskost och socker. Tillsätt ägget och
fortsätt att blanda.
Tillsätt limejuice och blanda tills allt är kombinerat. Bred
hallonsylt på botten och häll ostblandningen över sylten. Grädda i 30 minuter,
eller tills mitten av fyllningen har stelnat och fått lite färg. Låt
svalna.
24 Comments
De ser jättegoda ut! Och snygga med de olika lagrena :)
ReplyDeleteJag är periodare på knäckebröd med kaviar. Ibland.
ReplyDeleteNär jag väntade barn andra gången åt jag salt-lakrits i mängder. Inte så bra, för det binder ju vätska. Jag var stor som ett hus. Nu är jag som ett lite mindre hus, haha!
Kram!
Haha, du är rolig du! Kram
DeleteJag är den stora ostekakor fan, så är väldigt glad för receptet! super trevligt med hallon. Ja älskar ost, så jag äter ofta.
ReplyDeleteTack för en bra fusion recept :-) ha en härlig dag! Kram :-)
Ja, det är så gott. Kram
DeleteJag tycker också om syrliga och söta smak tillsammans:) Jag älskar ostkakor och dina små rutor ser så goda ut:)
ReplyDeleteTack Jael!
DeleteMmh, this is the perfect summer treat!
ReplyDeleteI love the addition of lime and raspberries so fresh and colorful :)
Thanks Daniela! It's really fresh.
DeleteMmmm, så härliga smaker kan nästan känna de i min mun just nu =) och jättefina foton kram!
ReplyDeleteTack snälla du! Kram
DeleteEtt recept helt i min smak! Detta sparas direkt! ha en fin fredag! Kram Nilla
ReplyDeleteHjälp, smaken på kakorna känns nästan genom bilderna. Låter supergott!
ReplyDeleteTrevlig helg på dig! :)
Tack Sara :) Glad helg!
DeleteJisses vad goda de ser ut! Jag gillar också sötsyrliga smaker i bakver.
ReplyDeleteTack så mycket :)
DeleteSött och syrligt, yeah! Åh, vad somriga de ser ut! Och goda!
ReplyDeleteTack Nina :)
DeleteDottern fixade just cheesecake i frusen form...synd jag inte såg dessa innan. Ser underbart goda ut!
ReplyDeleteDen blev säkert också mycket god :) Tack!
DeleteIhanan näköisiä!:) Olet hirmu ahkera leipomaan. Mistä ihmeestä ammennat kaikki ideat?:)
ReplyDeleteKiitos! Saan paljon ideoita muista blogeista, lehdistä ja ja kirjoista. Yhdistelen ja keksin uusia reseptejä vaikka ruokakaupassa :) saatan tuijotella hyllyjen tavaroita jonkin aikaa "meditoidessani" :)
DeleteI also made these beauties & they rocked my taste buds, my dear friend! :) Fabulous, stunning & really appetizing! xxx
ReplyDeleteI'm really glad that you are trying my recipes, thanks very much!
Delete