Moist muffins flavored with coconut, lemon and raspberry. Serve them with vanilla ice cream and you have a great dessert. These are good to bring along in your picnic basket during summer outings.
Coconut-Lemon Curd-Raspberry Muffins
6pcs
1 small egg
1 dl coconut milk / coconut drink ( optimel)
40 g melted butter
2,5 dl flour
1 dl sugar
1 tsp baking powder
1/8 tsp salt
1 tbsp flaked coconut
lemon curd
raspberries
Preheat oven to 180 degrees C. In a bowl beat egg with a
fork and stir in melted butter and coconut milk. Combine well. Stir together
flour, sugar, baking powder, coconut and salt and pour into egg mixture and
stir just enough to combine. Fill muffin cups with the batter and top with one
teaspoon of lemoncurd and one raspberry. Bake in the oven for 15-20 minutes.
Kokos-Lemon Curd-Hallon Muffins
6st
1 litet ägg
1 dl kokosmjölk / kokosdryck (optimel)
40 g smält smör
2,5 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1/8 tsk salt
1 msk kokosflingor
lemon curd
hallon
Värm ugnen till 180 grader C. I en skål vispa ägg med en
gaffel och rör i smält smör och kokosmjölk. Rör ihop mjöl, socker, bakpulver,
kokos och salt och häll i äggsmeten och rör bara tillräckligt för att
kombinera. Fyll muffinsformar med smeten och toppa med en tesked lemoncurd och
ett hallon. Baka i ugnen i ca 15-20 minuter.
9 Comments
Ooo, vad gott med vaniljglass till. Mums!
ReplyDeleteHa en god fredag!
Tack Erika! Önskar dig en fin fredag också.
DeleteSå smarrig smakkombination! Jättegott! Mums!
ReplyDeleteHa en fin dag!
Kram kram
//Lana
Tack :) Kram tillbaka!
DeleteHärliga smaker i en och samma form! Lemon curd fanns det lite förhoppningar att det ska kockas med i helgen, vi får väl se om vi får till det.
ReplyDeleteHa en riktigt härlig helg,
kramar
Tack Mårtenssons! Ja, hemmagjord lemon curd är så gott. Ha en fin helg ni med, kram!
DeleteLåter som helt my cup of tea..
ReplyDeleteHa fina helgen, kram
Tack det samma! Kram
DeleteYUMMIE du kan du kram Sofia
ReplyDelete