I found quinoa flour in the store and thought that I would like to try to bake with it. Quinoa has a nutty flavor and you taste it well in these chocolate muffins. The muffins are like that wonderfully sticky inside that I like. I had a slightly larger muffin tins, so I baked mine 15 minutes. However, if you use a muffin pan, I think about 10 minutes is enough. It's delicious to serve some vanilla ice cream with them.
Choklad-Quinoa Muffins
250 g mörk choklad
200 g smör
4 ägg
300 g florsocker
250 g quinoamjöl
Smält choklad och smör i en kastrull. Låt svalna en aning.
Blanda i ägg, ett i taget, rör om väl efter varje ägg. Blanda sedan i florsocker
och quinoamjöl. Häll smeten i en smord muffinsplåt och grädda dem i 200 graders
ugn, 10-15 minuter.
Chocolate Quinoa Muffins
250 g dark chocolate
200 g butter
4 eggs
300 g icing sugar
250 g quinoa flour
Melt chocolate and butter in a saucepan. Allow to cool a
little. Mix in the eggs, one at a time, stirring after each addition. Then mix
in the icing sugar and quinoa flour. Pour batter into a greased muffin pan and
bake in 200 degree oven 10-15 minutes.
42 Comments
wow så snygga med gahhhhhhhh vilken perfekt kombination : ) kram Sofia
ReplyDeleteTack snälla du! Kram
Deletede ser verkligen helt fantastiskt kladdiga ut! precis sådär som man vill ha dem :)
ReplyDeleteTack Pernilla! Ja, precis så där gillar jag dem också.
DeleteÅH så gott det ser ut med den kladdiga mitten! Låter som en fantastisk kombination med den nötiga quinoan och choklad, så påhittig du är! :D
ReplyDeleteTack Eleonore :)
DeleteOh, vilka goda! Så smaskens! Jag sparar receptet! Perfekt för mig som äter glutenfritt!
ReplyDeleteHa en toppen dag!
Kram kram
//Lana
Tack! Ja, de passar bra för dem som äter glutenfritt! Ha en fin dag, kram!
Deletekan man göra dom på vanligt mjöl också?
ReplyDeleteJa, det kan man mycket väl!
DeleteVilket bra glutenfritt recept. Jag gillar att de är kladdiga också, en del chokladmuffins blir för torra för min smak.
ReplyDeleteJa, det kladdiga är så gott :)
DeleteSer supergott ut =)
ReplyDeleteTack Marie!
DeleteRoligt med quinoa-recept! Är helt insnöad på det sedan ett år tillbaka :)
ReplyDeleteJa, det är roligt med variation :)
DeleteGuinoamjöl alltså, finns det här tro? Får kollas upp helt enkelt. Gott ser det ut i alla fall.
ReplyDeleteKram kram
Ja, kolla! Kanske i någon hälsokostaffär. Tack och kram!
DeleteDu bakar så hälsosamt! Imponeras av dina chiafrön och detta nu, quinoamjöl my oh my... jag måste till en hälsokostbutik asap märker jag, kram!
ReplyDeleteTack Amy! Det är roligt att ibland använda nyttigare ingredienser :) Kram
DeleteVad spännande med quinoamjöl:) Det här receptet sparar jag
ReplyDeleteHa det gott
Tack Milla!
DeleteSuch a gorgeous recipe!
ReplyDeleteThe muffins look stunning with the half melted chocolate filling.
Even I live in Peru, the homeland of Quinua, there are very few recipes for sweets with Quinua.
Must try this one.
Thanks for sharing.
Thanks Daniela! Please try, I hope you like them.
DeleteSå otroligt snygga! Och ser så gott ut :) Blir att pinna igen...
ReplyDeleteKramar
Tack Katarina! Snällt av dig, kram!
DeleteJag har aldrig bakat med qinoamjöl, låter spännande! Jag älskar när muffinsen är sådär kladdiga i mitten!
ReplyDeleteJa, kladdigt är gott!
DeleteMen gud så goda och vilka fina bilder kram Diana
ReplyDeleteTack Diana :) Kram
DeleteSer supergoda ut..
ReplyDeleteHa fina dagen, kram
Tack det samma! Kram
DeleteSer jätte gott ut! Mycket vackra muffins dessutom! Kram :)
ReplyDeleteTack Lisa! Kram
DeleteSpännande med Quinamjöl,det har jag inte sett innan, ser himla gott ut
ReplyDeleteJa, lite annorlunda smak får man med det mjölet.
Deleteyum de ser jätte gott ut! Jag har faktiskt inte provat att baka med quinoamjöl, men jag har försökt att blanda bönor. tack för receptet måste provas, kram :-)
ReplyDeleteTack! Ja, det är roligt att testa olika ingredienser. Kram
DeleteHej!
ReplyDeleteSuper, tack för receptet! För mig blev de lite sega, mycket nötiga och annorlunda goda. Dessutom gick det mycket bra att frysa och ta fram och även äta småkalla - bra att ha till hands när glutenallergiker kommer förbi!
Jag räknade för eget bruk ut kalorimängden: Hela smeten innehåller 5283kcal, och för mig blev det ca 30st =176kcal/st.
/YUH
Hej Yuh! Roligt att höra att du tyckte om dem och tack att du tog dig tid att kommentera.
DeleteHej.
ReplyDeleteJag blev glad när jag hittade det här receptet, de flesta recept med quinoamjöl är ju väldigt komplicerade. Mina blev inte alls som dina, de blev mycket mörkare och slätade som aldrig ut sig på toppen. Men smeten skar sig när jag hade i det tredje ägget, den tog ihop sig igen när jag hade i sockret så jag chansade. De smakar bra ändå, nästa gång ska jag vara mer försiktig.
Trix
Tack för att du tog dig tid att berätta hur de blev för dig. Roligt om du kommer göra dem igen.
Delete