This is a spread/filling I use for enchiladas, but it is so good to have on a slice of bread, or crisp bread or why not dip tortilla chips in it.
Tofu-Bean
Spread
3
dl fresh spinach
1
onion, chopped
1
garlic cloves, chopped
0,5
tbsp fresh lime juice
100
g firm tofu, drained and crumbled
0,5
can black beans, drained and rinsed
sambal
oelek, after taste
salt
Lightly
sauté onion, garlic and spinach in the lime juice until just wilted. Put the
spinach mixture to a bowl with the crumbled tofu and black beans. Add the
sambal oelek and salt and mix with a hand blender until small bits remain.
Refrigerate.
Tofu-Bönröra
3
dl färsk spenat
1
lök, hackad
1
vitlöksklyftor, hackad
0,5
msk färsk limejuice
100
g fast tofu, avrunnen och smulad
0,5
burk svarta bönor, avrunna och sköljda
sambal
oelek efter smak
salt
Stek
lök, vitlök och spenat lätt i limejuice. Lägg spenatblandningen i en skål med
smulad tofu och svarta bönor. Tillsätt sambal oelek och salt och blanda med en
stavmixer tills små bitar kvarstår. Gott att ha på bröd. Förvara i kylskåp.
11 Comments
Japp! Låter som nåt jag skulle gilla. Jag har en förkärlek till röror med bönor. Sååå gott!
ReplyDeleteJa, bönröror är goda :)
DeleteMmm...gott, gott! Älskar spenat!
ReplyDeleteHa en fin lördag! Hoppas vädret lugnat ner sig!
Kram kram
//Lana
Samma här ;) Ingen storm här längre, men lite blåser det idag. Ha en fin dag, kram!
DeleteDet där måste vara gott,t.ex. på en surskorpa;D
ReplyDeleteJa, mycket gott!
DeleteOO, en dipp/röra som jag tror passar mig! plus att jag tycker finncrisp är väldigt gott!
ReplyDeleteJa, den passar mycket bra på finncrisp!
DeleteÅh vad gott det ser ut!
ReplyDeleteBRA att man kan pinna. Jag pinnar massor från dig! Det här också - måste sparas i favoriterna och göras en vacker dag.
ReplyDeleteKramar och tusen tack för all inspiration jämt!
Tack snälla Katarina! Vad glad jag blir. Stor kram!
Delete