I have not gotten tired of quark, even if I eat it every day and also bake with it. Quark makes baked goods moist and slightly tart. This cake is so good that I will bake it again soon. I had yogurt covered cranberries at home, but regular dried cranberries are equally suitable.
Kvarg-apelsin-tranbärskaka
100
g smör, mjukt
2
dl socker
2
ägg
1
tsk vaniljsocker
1,5
dl kvarg
skalet av en liten apelsin
skalet av en liten apelsin
3
dl vetemjöl
1
tsk bakpulver
50
g yoghurtöverdragna tranbär
3
msk pumpafrön
Rör
ihop smör och socker. Tillsätt äggen och rör om ordentligt. Blanda i
vaniljsocker och kvarg. Tillsätt sedan apelsinskal, mjöl, bakpulver, tranbär och pumpafrön.
Fyll en smord brödform med smeten och grädda i 180 grader ca 40 minuter.
Quark-Orange-Yoghurt
coated Cranberries Cake
100
g butter, softened
2 dl
sugar
2
eggs
1 tsp
vanilla sugar
1,5
dl quark
zest of one small orange
zest of one small orange
3 dl
flour
1 tsp
baking powder
50
g yogurt covered cranberries
3
tbsp pumpkin seeds
Stir
together butter and sugar. Add the eggs and stir well. Mix in vanilla and
quark. Then add orange juice, flour, baking powder, cranberries and pumpkin seeds. Fill a
greased loaf pan with the batter and bake at 180 degrees for 40 minutes.
36 Comments
Mums, här ska bakas med lakrits idag det är ju lakritsdagen kram Diana
ReplyDeleteJa, lakrits måste man ju äta idag :) Kram
DeleteI seldom take Quark but your cake looks so yummy. Makes me change of mine :)
ReplyDeleteThanks Ann!
DeleteHerkullisen oloista kakkua!:)
ReplyDeleteKiitos!
DeleteJag tycker mjuka kakor bli mycket godare med kvarg i. Pumpafrön har jag aldrig haft i sockerkaka men det blev jag nyfiken på att testa.
ReplyDeleteHa en toppenbra fredag! Kram
Ja, det tycker jag också, de blir så saftiga och goda! Pumpafrön ger en god smak. Ha en fin fredag, kram!
DeleteVad spännande med yoghurtöverdragna bär i kakan! De är ju mumsmums!
ReplyDeleteJa, mycket mumsmums!
DeleteMan kan ju SE hur SAFTIG den är! *dreglar
ReplyDeleteHihi, ja man gör ju det :)
DeleteHåller helt med, lite kvarg i det mesta brukar bli väldigt bra..
ReplyDeleteHa fina helgen, kram
Kram och tack det samma!
DeleteJag som var så sugen på att baka med apelsiner idag! Haha, vilken tur att du hade ett sånt härligt recept att inspirera med!
ReplyDeleteRoligt om jag kan inspireras! Tack!
DeleteMan blir verkligen ALDRIG besviken då man tittar in hos dig! Så enkelt är det :)
ReplyDeleteHa nu en helt fantastisk helg och kramar! (Vilket underbart hår du har)
Åh, tack snälla du, vad rörd jag blir. Önskar dig och familjen en fin helg!
DeleteVilken smarrig! Den ser verkligen mycket saftig ut! Gott!
ReplyDeleteHa en fin helg!
Kram kram
//Lana
Tack så mycket Lana! Ha en fin helg, kram!
DeleteSå gott med tranbär i och kvarg gillas här med.... den 1%-iga men kanske inte i bakverk :) Trevlig helg, kram!
ReplyDeleteJag har nog också bakat med kvarg med mindre fetthalt och tycker att det funkar :) Men klart det blir krämigare med vanlig kvarg! Glad helg, kram!
DeleteÄlskar bakverk med kvarg! Tack för inspirationen!
ReplyDeleteTack Daniela och visst är det gott med kvarg!
DeleteÄr det torkade tranbär med yoghurt?
ReplyDeleteJag har färska tranbär undrar om det skulle funka?
Ha det gott
Ja, torkade med yoghurt. Jag tror nog att färska funkar också, de är lite syrligare förstås, men kakan måste inte vara så söt :) Ha det bra!
DeleteI made this beautiful kwark cake today & I loved it! It was the best! My husband & I both love all of your quark-recipes! :) MMMMM,...It was!
ReplyDeleteYou make me smile, I'm so happy you are trying my recipes and that you like them! Thanks Sophie!
DeleteJag gillar också kvarg eller yoghurt i kakan . Den blir så saftig och håller sig fräsch mycket längre!
ReplyDeleteJa, det stämmer!
DeleteÅh, vad sugen jag blev på den kvargkakan NU. Låter och ser kanongott ut. Har aldrig testat riktigt med kvarg, men är övertygad från dina bilder. Apelsin i bakverk är alltid en hit. Kram och fortsatt fin helg.
ReplyDeleteJa, kvarg är jättegott, även i bakverk! Kram snälla du!
DeleteÅh jag älskar tranbär, det ser super saftiga ut. Tack så mycket för receptet, måste den testas :-) Ha en trevlig dag, kram :-)
ReplyDeleteTack! Kram
DeleteWow, den ser ju makalöst saftig och fin ut!
ReplyDeleteIn the recipe what does dl mean 2dl sugar 1.5dl flour please it it grammes or ounces or cups?
ReplyDelete