Idag bjuder jag på en syrlig paj med en fyllning av tofu och lime. I pajbotten använde jag kokosolja, men man kan också använda smält smör och så även vanligt socker istället för tagatose. Gillar man syrliga bakverk, är denna för dig!
What beautiful weather we had yesterday. Now it really feels that spring is here. The sun shone from a clear sky and the temperature was +21!
Today I'm giving you a recipe for a tart pie with a filling of tofu and lime. For the crust, I used coconut oil, but you can also use melted butter, and also sugar instead of tagatose. If you like tart baked goods, then this is something for you!
Lime-Tofu Tarts with Tagatose and Coconut Oil
crust
4
tbsp coconut oil, melted
1,5
tbsp pre-sweet tagatose sugar
5
stevia vanilla drops
1/8
tsp salt
1
3/4 dl flour
filling
0,5
dl silken tofu
3/4
dl pre-sweet tagatose sugar
0,5
tbsp grated lime zest
2
tbsp lime juice
1/8
tsp baking powder
1
tbsp flour
Heat
oven to 175C. Grease two 12 cm round baking dishes.
Make
the crust: Stir together coconut oil, tagatose, vanilla, and salt. Add flour
and stir until just combined. Press dough into prepared dishes and bake until
pale golden-brown, about 10-15 minutes.
Make
the filling: Process tofu, tagatose, lime zest and juice, baking powder, and
flour in a food processor until smooth. Pour onto baked crust and bake until
set, 15-20 minutes. Let cool completely.
Lime-Tofupajer
med tagatos och kokosolja
pajskal
4
msk kokosolja, smält
1,5
msk tagatos-socker
5
stevia vaniljdroppar
1/8
tsk salt
1
3/4 dl vetemjöl
fyllning
0,5
dl silken tofu
3/4
dl tagatos-socker
0,5
msk rivet limeskal
2
msk limejuice
1/8
tsk bakpulver
1
msk vetemjöl
Värm
ugnen till 175C. Smörj två 12 cm runda bakformer.
Gör
pajskal: Rör ihop kokosolja, tagatos, vanilj och salt. Tillsätt mjöl och rör om
tills blandat. Tryck degen i de förberedda formarna och baka tills gyllenbruna,
ca 10-15 minuter.
Gör
fyllningen: Mixa tofu, tagatos, limeskal och saft, bakpulver och mjöl i en
matberedare tills slät. Häll fyllningen i pajskalen och grädda tills fyllningen
stelnat, ca 15-20 minuter. Låt svalna helt.
33 Comments
Vår i Amsterdam är underbart kram Diana
ReplyDeleteJa, det är det :) Kram
DeleteOh, underbart med 21 grader! Vi får nöja oss än så länge med 10 grader...
ReplyDeletePajen låter såååå smaskens! :)
Ha en toppen dag!
Kram
//Lana
Ja, det var så skönt. Men idag är det bara 13 grader. Kram
DeleteSyrliga pajer är godast tycker jag - det får inte bli för sött! Låter jättegott, och med kokosolja!
ReplyDeleteVad spännande med flytten! Jag har varit i Amsterdam en gång och kommer gärna tillbaka. Gillade staden jättemycket. Lite annorlunda mot Singapore va :-)
Kram Lotta
Ja, syrligt gillar jag också. Ja, visst är det helt annorlunda jämfört med Singapore, t.ex värmen :) Kram, ha en fin dag!
DeleteMmm gott!
ReplyDeleteTack Sara!
Delete21 grader (lite avundsjuk nu...)! Häftigt med tofu i pajen, och tagatos tror jag att jag har hemma :)
ReplyDeleteJa, tofu är också roligt att baka med. Det var verkligen sommar igår, men idag är det bara 13 :)
DeleteSkicka gärna plusgraderna/solen och pajen mer åt mitt håll;-)
ReplyDeleteHihi, jag skall försöka!
DeleteHej! Vad i all sin dar är tagatossocker? Har faktiskt aldrig hört talas om det. Är det något liknande kokossocker? Pajen verkar hursomhelst supergod, och går ju att anpassa till glutenfritt som jag behöver. Jag har också upplevt våren i Amsterdam. Underbart med alla blommor! Här får vi nog vänta ett tag till.
ReplyDeleteKjersti, här har jag skrivit mera om tagatose: http://hovkonditorn.blogspot.nl/2013/02/banana-chocolate-muffins-with-tagatose.html
DeleteJa, visst är det fint när våren kommer, hela staden vaknar till liv. Ha en fin dag!
Mums hvor lækkert, det må jeg prøve... Eller lokke min mand til at prøve :o)
ReplyDeleteØnsker dig en rigtig fin aften - kram OddStyle
Tack så mycket! Ha en fin dag, kram!
Deleteåhhh läcker vacker ser vårigt och nästan lite franskt ut : ) love it! kram på dig! Sofia
ReplyDeleteTack Sofia :) Kram
DeleteÅh vilken fin paj och vilket underbart väder! Så avis på det nu, men det kommer ju hit också. Vädret hos dig och här brukar inte skilja sig något nämnvärt.
ReplyDeleteKram kram
Tack Malin! Ja, värmen kommer dit också :) Kram
DeleteThese tarts look delicious! I am intrigued by the Tagatose sugar (I have never heard of it) as well as adding tofu to a tart. It's brilliant, I love it :-)
ReplyDeleteI did not know either what tagatose was before I got one package sent to me. You can read about it more here: http://hovkonditorn.blogspot.nl/2013/02/banana-chocolate-muffins-with-tagatose.html
DeleteThanks!!
Jag fick en liknande sån här paj på tjejkvällen jag har varit på ikväll. Den var så god med den syrliga fyllningen. Kram
ReplyDeleteÅh, så trevligt! Kram
Delete21 grader låter awsome!! Inte så varmt hos oss men vi får hoppas att det kommer. Vilken härlig paj du bakat. Tycker om dina fina bilder!
ReplyDeleteJa, visst är det och snart har ni värmen där också. Tack Amy kram!
DeleteHej Katarina
ReplyDeleteStora paj recept! Härlig sätt att fira våren med en sådan utsökt bit:-) Tack för att dela och njuta av det vackra vädret, kram Mette
Tack Mette! Ha en fin dag, kram!
DeleteJag har bara smakat tofu nån enstaka gång, men syrligt funkar för mig.
ReplyDeleteJa, syrligt funkar för mig också :)
DeleteIhana torttu!:) Kaikki sitruksiset leivonnaiset maistuvat varsinkin näin kevätaikaan.:)
ReplyDeleteKiitos! Näin on!
DeleteTJUGOEN GRADER! Sen kan jag inte läsa mer. Lyllos dig!
ReplyDelete