I eat quark a lot now, I'm taking back four years that I have not had quark :) I think quark is good for breakfast, as a snack and quark gives moist baked goodies. In these buns I have used lemon quark as filling. Do you like quark?
Citronkvargbullor
7-9
dl mjöl
1
dl socker
1
tsk vaniljsocker
1 tsk
salt
100
g smör, mjukt
11
g torrjäst (en påse)
3
dl mjölk
fyllning
200
g citronkvarg
0,5
dl socker
1
ägg
1
tsk vaniljsocker
Blanda
vetemjöl, socker, vaniljsocker, salt, smör och jäst i en matberedare. Kör det
till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta samman till en deg. Låt jäsa
1h.
Blanda
alla ingredienser till fyllningen.
Forma
degen till runda bullar och tryck en grop med ett glas i varje bulle. Fyll
gropen med kvargfyllningen och pensla med ägg. Låt jäsa 30 minuter. Grädda i
200 graders ugn ca 15-20 minuter.
Lemon
Quark Buns
7-9
dl flour
1
dl granulated sugar
1
tsp vanilla sugar
1
tsp salt
100
g unsalted butter
1
packet dry yeast (11g)
3
dl milk (42°)
filling
200
g lemon quark
0,5
dl sugar
1
egg
1
tsp vanilla sugar
Mix
flour, sugar, vanilla sugar, salt, butter and yeast in a food processor into a
crumbly mass. Add the milk and work together to form a dough.
Let
rise for 1h.
Mix
all the ingredients for the filling.
Form
the dough into balls and press with the bottom of a glass a cavity in each bun.
Fill the cavity with the filling. Let rise for 30 minutes. Brush the buns with
egg and bake in 200 degrees oven for 15-20 minutes.
38 Comments
Skulle jag gärna vilja ha just nu mums kram Diana
ReplyDeleteKan jag skicka en till dig? Kram
DeleteJag tror aldrig jag har smakat kvarg, faktiskt. Men bullarna ser gudomliga ut.
ReplyDeleteOkej, testa det gärna, för det är så gott :) Tack!
DeleteVilka goda! De här bullarna påminner jättemycket kvargbullarna "vatroshki" som man bakar i Ryssland! :)
ReplyDeleteJag älskar kvarg, men saknar just sådan som finns i Ryssland! Den har mer mildare smak än här i Sverige! Så varje gång när jag åker och hälsar på mina föräldrar äter jag massvis med kvarg! :)
Ha en fin dag!
Kramar!
//Lana
Tack Lana! Rysk kvarg har jag aldrig smakat på. Önskar dig en fin dag också, kram!
DeleteHär använda väldigt mycket kvarg, både i bakverk, mat och som mellanmål tillsammans med frukt eller bär. Supergott! Dessa bullarna är garanterat goda, jag måste testa en dag. :-)
ReplyDeleteJa, visst är det så gott! Tack!
DeleteDe verkar mycket godare än vaniljbullar, som de liknar på bilderna. Bakar inte så mycket som du (vad gör du av allt?) men det brukar ofta vara kvarg i recept för lussekatter. Tycker kvarg även kan fungera bra i mjuka kakor som t ex ska ha filmjölk i sig men som sagt, bakar inte så mycket. Visste inte heller det fanns smaksatt kvarg.
ReplyDeleteJa, kvarg fungerar jättebra i mjuka kakor också, gör dem saftiga. Jag äter, fryser in och ger vidare :)
DeleteDe ser supergoda ut! Men jag ska ägna kvällen till att baka dina espresso-oreo muffins! =)
ReplyDeleteTack, och kul att höra!
DeleteKvarg är något av det bästa jag vet! De här är sååå fina!:) Kram
ReplyDeleteJa, men visst är det :) Tack och kram.
DeleteJag äter faktiskt aldrig kvarg, jag kanske har missat något? ;-)
ReplyDeleteMen då måste du testa :) Man kan använda den till så mycket. Jag gjorde precis en saltig paj och använde kvarg i botten.
DeleteFör mig är det lite tvärtom. Förut var jag halvt beroende av kvarg och tyckte det var otroligt gott tillsammans med bär och olika smaksättningar. Sedan föråt jag mig på det ;)
ReplyDeleteJag har också tänkt på det att nu när jag äter det dagligen att kommer jag att tröttna :) Hoppas inte!
DeleteJust kvarg har jag svårt för, jag är mer för yoghurt och keso. Kan tänka mig att det kan funka i mat o bak, så det måste jag testa. Dina bullar är jättefina!
ReplyDeleteJa, det funkar bra i mat och bak, testa gärna! Tack!
DeleteOj va goda de ser ut! Har aldrig provat att baka med kvarg.
ReplyDeleteKram!
De ser jättegoda ut! Kesella och kvarg visst är det samma sak?
ReplyDeleteJa, de är samma sak. Kvarg säger vi i Finland och i Sverige heter det kesella :)
DeleteTack! Min son äter alltid en burk kesella om dagen.
ReplyDeleteSka prova vid tillfälle. Känns fräscht med citron.
Ja, gör det! Mycket fräscht och gott.
DeleteMums ser riktigt goda ut. Kvarg vet jag inte om det finns smaksatt i Sverige...
ReplyDeleteKram kram
Tack Malin! Kram
DeleteJodå, det finns i alla fall med vaniljsmak som jag använt i bullar!!! Tror även med jordgubb, men minns inte!
DeleteVad goda de ser ut! Hur kommer du på alla nya recept duktiga du? Jag brukar äta kvarg till mellanmål med lite blandade frukter till. Det är gott tycker jag:)
ReplyDeleteKram
Tack snälla Helena! Ja, kvarg och frukt är så gott! Kram
DeleteKan du skicka lite hit till Thailand :-)
ReplyDeleteEller har du något tips vad jag bytar ut kvargen mot här??? Annars brukar jag ha yoghurt i bakverken istället för kvarg, men tror inte det funkar som fyllning :-(
Ja, gärna :) Kanske grekisk yoghurt kunde funka. Om du testar, berätta gärna hur det blev.
DeleteFattar inte hur du har kunnat klara av så många år utan kvarg! Det hade jag inte gjort.... ser riktigt goda ut!
ReplyDeleteJa, precis! Jag är i kvarghimmelen nu, haha!
DeleteDet är inte lätt kan jag säga :-( Och då tänker jag inte mest på bakning och matlagning utan jag åt tidigare mycket kvar i min tränings-diet = otroligt mycket protein och väldigt lite fett! Och nu har jag ingen bra ersättning :-(
DeleteÅh vad det ser gott ut, har inte börjat äta eller baka med kvarg ännu :) Måste nog testa!
ReplyDeleteTack! Ja, testa gärna!
DeleteKiitos! Olen todella iloinen, että voin syödä rahkaa ihan joka päivä :)
ReplyDelete