A moist carrot cake is something I always liked and cheesecake has been my favorite for a long time. Can you combine these two and and what would the outcome be? The end result is an incredibly moist and delicious cake. I baked my cake in a larger pan, and therefore it is not so high. If you are using a 22 cm pan you will get a higher cake. Baking time also becomes longer. Serve it well refrigerated.
Carrot Cake Cheesecake
for the cheesecake:
350 g cream cheese, at room temperature
1 dl granulated sugar
1 tsp vanilla sugar
2 eggs
1 tsp flour
1 dl quark
for the carrot cake:
170 g butter, melted
0,5 dl brown sugar
1 3/4 dl sugar
1 tsp vanilla sugar
2 eggs
3 dl flour
0,5 tsp baking soda
3/4 tsp cinnamon
1/4 tsp nutmeg
1/4 tsp salt
200 g carrots, grated
Preheat the oven to 175C and grease a 22 cm springform pan.
For the cheesecake, beat together all the ingredients until
smooth. Set aside.
For the carrot cake, beat together butter, brown sugar,
sugar, and vanilla sugar until smooth. Add the eggs and beat until the mixture
is smooth. Add the flour, baking soda, cinnamon, nutmeg, and salt and mix until
just combined. Fold in the carrots.
Spread half of the carrot cake batter into the bottom of
your prepared pan. Then put half of the cheesecake batter on top of the carrot
cake layer. Then dollop the rest of the carrot cake batter on top of that layer,
and finish with the cheesecake on top. Smooth the top cheesecake layer out. Bake the cake for 35-40 minutes. Let the cheesecake cool
completely.
Morots-Cheesecake Kaka
cheesecake:
350 g färskost, vid rumstemperatur
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 tsk mjöl
1 dl kvarg
morotskaka:
170 g smör, smält
0,5 dl farinsocker
1 3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
3/4 tsk kanel
1/4 tsk muskot
1/4 tsk salt
200 g morötter, rivna
Värm ugnen till 175C och Smörj en 22-24 cm springform.
För cheesecake-smeten, vispa ihop alla ingredienser. Ställ
åt sidan.
För morotskakan, vispa smör, farinsocker, socker och
vaniljsocker till en jämn smet. Tillsätt äggen och vispa tills blandningen är
slät. Tillsätt mjöl, bikarbonat, kanel, muskot och salt och blanda tills allt
är kombinerat. Blanda sist i morötterna.
Häll hälften av morotskaka-smeten i botten av din form. Lägg
sedan hälften av cheesecake-smeten ovanpå morotskakalagret. Häll på resterande
morotskaka-smet och avsluta med cheesecake-smeten på toppen. Grädda kakan i
35-40 minuter. Låt kakan svalna helt.
37 Comments
Dricker mogronkaffet nu och skulle gärna ta en bit av den där till!
ReplyDeleteJa, det skulle ju passa fint!
DeleteÄlskar morotskaka kram Diana
ReplyDeleteJa, den är så god! Kram
DeleteSååååå gott! :)
ReplyDeleteHa en toppen lördag!
Kram
//Lana
Ja, mycket mums :) Kram
DeleteDet här receptet sparar jag!! Jag fullkomligt älskar både morotskaka och cheesecake jag med, så detta var minst sagt munvattnande! Tack!
ReplyDeleteRoligt att du också gillar dem båda, så då passar det bra att blanda ihop dem :) Tack!
DeleteÅh, det såg inte helt fel ut med morotscheesecake! Det var längesen jag gjorde något utav de, kanske borde testa ditt recept =)
ReplyDeleteJa, tesa gärna :)
DeleteSåå gott det ser ut! Supergillar både morots- och ostkaka! Kram :)
ReplyDeleteTack Lisa, kram!
DeleteVilken härlig kombination! Kul att jag precis tog ut mina morotmuffins ur ugnen dessutom ;)
ReplyDeleteJa, kul att du också bakat med morot!
DeleteAmen jösses Amalia, vilken härlig kombination, det måste ju bli saftigt värre!
ReplyDeleteKramar
Ja, saftig värre var det :) Kram
DeleteJag älskar ostkaka och om 2 veckor har vi här en helg,då ostkakor är i huvudrollen;D
ReplyDeleteDin morots-ostkaka var säkert jättegott!
Åh, det låter trevligt! Ja, den var mycket god!
DeleteSå gott det såg ut.....här inte kommit till skott än trots du tipsade mig för ett tag sen! Får ta mig i kragen!
ReplyDelete//v
Tack! Du hinner nog :)
DeleteDet ser grymt gott ut vännen, precis som allt du bakar! :) Kram!
ReplyDeleteTack snälla du! Kram
DeleteSer väldigt spännande och gott ut!
ReplyDeleteTack Lotta!
DeleteDen såg himla god ut! Till och med jag som inte gillar cheesecake får lust att baka. Främst för att cheesecaken är kombinerad med morotskaka (min stora favorit bland kakorna) :)
ReplyDeleteTack! Jag tror att du kan gilla den här, för att den smakar mycket morotskaka ändå!
DeleteSå supersaftigt och gott det måste bli av den kombinationen. Riktigt smarrigt!!
ReplyDeleteJa, den är verkligen saftig och god!
DeleteJag älskar morotskaka! Kanske ett hett tips på en söndagskaka:) Kram
ReplyDeleteJa, passar bra som söndagskaka! Kram
DeleteGahhhhhhh vad gott kram på dig fina du : ) Sofia
ReplyDeleteTack och kram vännen!
DeleteOj, vad det här ser gott ut! Jag älskar kombinationen morot, kanel och muskot :)
ReplyDeleteTack :)
DeleteStor experiment! Jag älskar morotskaka och cheesecake, låter en kombination himmelskt! Jag ska prova receptet för mors dag, tack för receptet och ha en super trevlig vecka!
ReplyDeleteJa, kombinationen är mycket god! Tack Mette!
DeleteWhat a lovely combination of carrot cake and cheesecake!
ReplyDelete