Nära vårt hem har vi två mataffärer och lite längre bort en Lidl, som jag besökte på fredag. Gissa om jag köpte kvarg, grynost och mozzarella :) Alla mjölkprodukter är så mycket billigare här än i Singapore. Goda ostar har de också i Holland och bagerier finns nästan i varenda knut, så färskt bröd finna alltid tillgängligt. Och vilket urval av lakrits det finns, jag är i himmelen, haha. Jag önskar dock, att jag småningom kommer ordentligt igång med mitt egna bakande. Det första jag bakade i vårt nya kök var blåbär-vit choklad-kvargmuffins, de blev mycket goda. Receptet får ni nedan.
It's been a bit quiet from me recently. The move and arranging with everything has taken a lot of time, and we have not had internet access either. Now we have a temporary connection, which should work until we get the right one for about 2 weeks. We have now been living in our new apartment for a week and everything feels very good, we are happy and the surroundings feels good. As I said earlier we are waiting for our furniture and kitchen stuff to come from Singapore, which can take up to 2 months. I try not to buy too much new to the kitchen, because we already have a lot, but some dishes, muffin cups I have bought to be able to bake and cook :)
Near our home, we have two supermarkets and a little further away a Lidl, which I visited on Friday. Guess if I bought quark, cottage cheese and mozzarella :) All dairy products are so much cheaper here than in Singapore. Holland has a lot of good cheeses, and they have bakeries in almost every corner here, so to find fresh bread is always available. And what a selection of licorice they have here, I'm in heaven, haha. I wish, however, that I eventually can start my own baking. The first thing I baked in our new kitchen was blueberry-white chocolate-quark muffins.
Blåbär-vitchoklad-kvargmuffins
100 g smör, mjukt
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl kvarg, vaniljsmak
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
blåbär, frysta eller färska
vit choklad, bitar
Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen och rör om ordentligt. Blanda i vaniljsocker och kvarg. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver, blåbär och vit choklad. Fyll muffinsformar med smeten och grädda i 180 grader ca 15-20 minuter.
Blueberry-white chocolate-quark muffins
100 g butter, softened
2 dl sugar
2 eggs
1 tsp vanilla sugar
1,5 dl quark, vanilla flavor
3 dl flour
1 tsp baking powder
blueberries, frozen or fresh
white chocolate chunks
Stir together butter and sugar. Add the eggs and stir well. Mix in vanilla and quark. Then add the flour, baking powder, blueberries and white chocolate. Fill muffin cups with the batter and bake at 180 degrees for 15-20 minutes.
24 Comments
Mmm...så gott att använda kvarg i bakverk! Det är vanligt i Ryssland också! :)
ReplyDeleteHa en fin söndag!
Kram
//Lana
Ja, kvarg är så gott! Kram, ha en fin söndag du också!
DeleteVad spännande med att flytta sådär från land till land. Blir riktigt avis. Tror du att det kommer innebära nya influenser i bakningen?
ReplyDeleteKanske, jag har faktiskt bakat redan med speculoos :) Tack!
DeleteSå roligt att upptäcka en annan matkultur i ett "nytt" land. Det är ju lite skillnad mellan Singapore och Amsterdam! Skönt att ni verkar komma tillrätta, men förstår att det blir lite som det blir innan alla möbler kommer! :)
ReplyDeleteJa, det är verkligen roligt och skillnaden är stor mellan dessa två land. Längtar efter våra saker.
DeleteTvå månader innan grejerna kommer, låter mindre skoj. Bra att ni kommit på plats i alla fall. Ha det gott!
ReplyDeleteJa, det känns som en evighet :) Tack det samma!
DeleteLåter helt underbart med goda ostar och bröd.... Singapore hade säkert sina fördelar med vädret bland annat men kan tänka mig att Amsterdam har sina! :)
ReplyDeleteSå mycket gott du bakat här nedan... och den fina giant cupcaken wow! Du är duktig du vännen, kram!
Ja, absolut, värmen saknar jag :) Tack snälla du, kram!
DeleteHej! Kul att höra hur ni har det. Men två månader för att få sakerna :-O Jag hade gått bananas. Spännande när det skiljer sig en massa mellan två olika städer. Ska bli kul att följa mer er :-) Kramar.
ReplyDeleteJa, visst är det en lång tid, får se hur bananas jag kommer gå :) Kram!
DeleteLåter gott med en massa lakrits och bagerier!! Vilken häftig jättecupcake du gjort. Och dom här blåbärsmuffinsen ser oxå väldigt goda ut.
ReplyDeleteDu har mycket att upptäcka nu i Amsterdam, men så tråkigt att behöva vänta på möblerna så länge!!
Ja, visst gör det :) Tack och jo, visst är det tråkigt att behöva vänta så länge.
DeleteÄlskar Amsterdam, jobbade ju för ett holländskt företag förrut och var där ganska ofta kram Diana
ReplyDeleteRoligt att höra och visst är det en mysig stad! Kram
DeleteDet låter bra att ni kommit på plats i lägenheten och börjar finna er till rätta i omgivningen. Alla platser på jorden har ju sitt och sina fördelar. Jag kan förstå att det lockar extra mycket i shoppingtarmen nu innan ni fått era egna saker.
ReplyDeleteMuffinsen ser så goda ut och jag hade gärna tagit en till fikat! Kram
Ja, så är det ju! Tack och kram!
DeleteI am happy with your tasty recipe! I love quark ( kwark ) too, love the stuff! :) xxx
ReplyDeleteRealmente lindo y delicioso me encantan las recetas suecas,abrazos y abrazos
ReplyDeleteThanks Rosita! These muffins are really delicious! Hugs back to you!
DeleteVälkommen hem till Europa igen.
ReplyDeleteJag har en hel del att läsa ikapp både hos dig och hos andra efter mitt lilla datorhaveri.
KRAM
Tack Erica! Kul att höra från dig. KRAM
DeleteExcellent blog you have got here.. It's hard to find quality writing like yours these days. I honestly appreciate people like you! Take care!!
ReplyDeleteHere is my weblog ... anti cellulite treatment