Lime has a fresh taste and provides a refreshing flavor to baked goods. For this cake, I used a sugar-lime glaze, that I brushed on after the cake was baked. The cake is moist and very fresh.
Lime
Cake
90
g butter, softened
2,5
dl sugar
1
tsp lime zest
2
large eggs
3,5
dl flour
1
tsp baking powder
pinch
of salt
1
dl coconut milk
0,5
tbsp lime juice
glaze
0,5
dl sugar
0,5
dl lime juice
Preheat
oven to 160C. Butter and flour a loaf pan.
In
a bowl, beat together butter, sugar, and lime zest until light and fluffy. Beat
in eggs one at a time, beating well after each addition. Add flour, baking
powder, salt, coconut milk, and lime juice. Stir well. Pour batter into the
loaf pan and bake in the middle of the oven until a tester comes out clean,
about 45 minutes.
While
the cake is baking, stir together lime juice and sugar until sugar is dissolved.
Cool
the cake in the pan for 10 minutes.Remove the cake from the pan and pierce tops
all over with a thin skewer. Repeatedly brush lime glaze on the cake until all
of the glaze is absorbed. Cool completely before serving.
Limekaka
90
g smör, mjukt
2,5
dl socker
1
tsk limeskal
2
stora ägg
3,5
dl vetemjöl
1
tsk bakpulver
en
nypa salt
1
dl kokosmjölk
0,5
msk limejuice
glasyr
0,5
dl socker
0,5
dl limejuice
Värm
ugnen till 160C. Smörj och mjöla en brödform.
I
en skål, vispa smör, socker och limeskal tills ljust och fluffigt. Vispa i
äggen ett i taget, vispa väl efter varje tillsats. Tillsätt mjöl, bakpulver,
salt, kokosmjölk och limejuice. Rör om väl. Häll smeten i brödformen och grädda
i mitten av ugnen tills en tandpetare kommer ut ren, ca 45 minuter.
Medan
kakan är i ugnen, rör ihop limesaft och socker tills sockret har lösts upp.
Låt
kakan svalna i formen för 10 minuter. Ta kakan ur formen och pricka hål med en
tandpetare. Pensla lime glasyren på kakan tills all glasyr har absorberats. Låt
kakan svalna helt innan servering.
21 Comments
Det låter otroligt gott! Och just lime och kokos är ju såååå gott ihop! Mums!
ReplyDeleteHa en toppen dag!
Kram
//Lana
Tack Lana! Ja det stämmer att kokos och lime passar bra ihop. Ha en fin dag, kram!
DeleteHej Katarina. Uhm, det låter fantastiskt! super trevligt att du har använt kokosmjölk i receptet! min mamma älskar lime och kokos, måste jag försöka att baka kakan för henne. Ha en riktigt trevlig vecka! kram:-)
ReplyDeleteTack Mette! Ja, det är en god kombo. Kram
DeleteVilken härlig kaka! Kokosmjölk använder jag sällan i bakning! Detta tål ju absolut att testas!
ReplyDeleteTack! Testa kokosmjölk, det fungerar mycket bra.
DeleteOj vad härlig den ser ut! Kan tänka mig att citrus och kokos kombinationen funkar!:) Trevlig början på veckan åt dig Katarina!
ReplyDeleteTack Lisa! Ha en bra vecka du också!
DeleteDivine and so moist! A wonderful treat.
ReplyDeleteCheers,
Rosa
Thank you Rosa!
DeleteVilka vackra färger ihop. Låter mums!
ReplyDeleteTack Erika! Mycket mums!
DeleteJag älskar allt med lime,citron! Din kaka smakar säkert jättegott:)
ReplyDeleteJa, citrusfrukter ger en så god smak till bakverk!
DeleteSocker-limeglasyr, har jag kommit till bakhimlen? ;) Mmmm, kram!
ReplyDeleteKanske :) Kram
DeleteGahhhh vad gott och vackert du gjort! kram Sofia
ReplyDeleteTack Sofia, kram!
DeleteLime och socker är den perfekta kombon. Vackert och gott med kaka och bär. Så enkelt och fint. Kram!
ReplyDeleteVilken härlig och fräsch kaka med lime och kokosmjölk!! Så fint det blev med bären där!!
ReplyDeleteThis look so moist and tasty...and refreshing! The glaze sounds so yummy!
ReplyDelete