Homemade buns are the best and it does not have to take a long time to bake them. You choose which flour, what seeds, dried fruits you are going to use in the buns. The variations are numerous. These are soft and fluffy and contain good fiber. Chia seeds raise additional nutritional value.
Buns
with Multigrain Topping
1,5 tbsp dry
yeast
2 dl water (42°)
0,5 dl vegetable
oil
1,5 tbsp sugar
1 egg
1 tsp salt
3,5-4 dl wheat
flour
3,5-4 dl
wholewheat flour
1 tbsp chia seeds
1 dl multigrain
topping + for topping the buns
Dissolve yeast in
warm water. Add oil and sugar, let stand for 5 minutes. Add the egg, salt, chia,
multigrain topping and enough flour to form a soft dough. Knead for 5 minutes,
by hand or with machine. Divide into 10-12 pieces, shape each into a ball.
Place on baking sheets lined with parchment paper. Cover and let rest for 10
minutes. Bake at 220° for 8-10 minutes or until golden brown.
Bröd med
frön
2 msk
torrjäst
2 dl vatten (42
°)
0,5 dl
vegetabilisk olja
1,5 msk socker
1 ägg
1 tsk salt
3,5-4 dl vetemjöl
3,5-4 dl fullkornsmjöl
1 msk chiafrön
1 dl en blandning
av solrosfrön, pumpafrön, havregryn, sesamfrön = multigrain topping + till att
toppa bröden med
Lös jästen i
ljummet vatten. Tillsätt olja och socker, låt stå i 5 minuter. Tillsätt ägg,
salt, chia, multigrain topping och tillräckligt med mjöl för att bilda en mjuk
deg. Knåda i 5 minuter, för hand eller med maskin. Dela degen i 10-12 bitar,
forma varje till en boll. Placera på bakplåtar klädda med bakplåtspapper. Strö
på fröblandning. Täck över och låt vila i 10 minuter. Grädda i 220 ° för 8-10
minuter eller tills gyllene bruna.
24 Comments
Jag är tyvärr inte alls bra på att baka. Bakar nästan aldrig bröd... Dina ser jättefina ut.
ReplyDeleteJag älskar sånt här bröd. Så vackra är de också! kram från ett snöigt Tidaholm
ReplyDeleteTack Sofia! Kram
DeleteHemgjorda bullar/bröd är alltid det bästa, dock har det gått ett tag nu sen jag gjorde bröd!
ReplyDeleteJa, så är det nog! Jag bakar eget ganska ofta!
DeleteChiafrön används flitigt här med! Jag använder mig också av chiamjöl! :)
ReplyDeleteHa en toppen dag!
Kramar!
//Lana
Chiamjöl låter bra! Kram
DeleteMmm hemgjort är verkligen godast..
ReplyDeleteHa en fin dag, kram
Ja, så är det! Kram
DeleteOoh vad gott det ser ut! Hembakat är bäst! Kram! :)
ReplyDeleteChiafrön låter gott att ha i... känner du av att fröna ger mer näring? Du har ju använt det både i bakning, dryck och matlagning har jag för mig.
ReplyDeleteJa, jag använder chia i mycket och äter fröna nästan varje dag! Jag har svårt att säga om de ger mera energi och näring, känner mig nog som förut :) Men sjuk har jag inte varit på länge! Kram
DeleteDu är verkligen fantastisk på detta. Jag får inte till mina lika snygga. Ser otroligt gott ut!
ReplyDelete(Antar att jag borde fixa en bakmaskin av något slag. Det är slarv med knådningen här...)
Tack Katarina! Ja, knådningen inverkar på slutresultatet :)
DeleteJa hembakat bröd är ju helt fantastiskt!! Det brödet ser gott ut!
ReplyDeleteTrevlig dag önskar jag dig
Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Tack! Ha en fin dag, kram!
DeleteDe ser väldigt luftiga och fina ut! Det är så gott med nybakta frallor:) Kram
ReplyDeleteTack Helena! Kram
Deletejättegott med hembakt ^^
ReplyDeleteJa, visst är det!
DeleteYour buns look freaking delicious! I want to make them soon!
ReplyDeleteAlways, you have the coolest & beautiful pics! xxx
Thank you so very much Sophie!
DeleteThanks for the big re-welcome on my blog! xxx
ReplyDeleteThank you, I'm glad your back!
Delete