Vegetarian patties can be varied endlessly. I have a lot of different recipes for vegetarian patties under the category patty. This time I made a version with baked beans, carrot, pepper and thyme. I never get tired of these kind of patties.
Bönbiffar
1
lök, hackad
0,5
vitlöksklyfta, hackad
1
morot, riven
0,5
paprika, tärnad
1
burk bönor
1
dl ost riven
basilika
timjan
sambal
oelek
salt
peppar
ströbröd
Stek
lök, vitlök, morot och paprika i lite olja. Lägg börnorna och lökblandningen i
en mixer och blanda. Ha i ost och kryddor efter smak. Blanda i ströbröd tills
du har en smet som går att forma till biffar. Stek biffarna i olja i stekpannan
på båda sidor.
Bean
Burger
1
onion, chopped
0,5
clove garlic, minced
1
carrot, grated
0,5
pepper, diced
1
can of beans
1
dl grated cheese
basil
thyme
sambal
oelek
salt
pepper
breadcrumbs
Fry
the onion, garlic, carrot and bell pepper in a little oil. Add the beans and
onion mixture in a blender and mix. Add in cheese and spices to taste. Mix in
the breadcrumbs until you have a batter that can be shaped into patties. Fry
patties in oil in a skillet on both sides.
25 Comments
Jag kan tänka mig att dom blir riktigt saftiga och goda! Jag gör ju inte så ofta helt vegetariskt mat men en gång i tiden fick jag för mig att vara vegetarian i typ två år.
ReplyDeleteJa, mycket goda!
DeleteJag har aldrig gjort egna vegbiffar. Men om vi ska äta på Max beställer jag gärna vegburgaren. Supergott!
ReplyDeleteTesta gärna Erika, mycket gott!
DeleteWonderful vegetarian burgers! A great combination of flavors and ingredients. Something I could eat on a daily basis.
ReplyDeleteCheers,
Rosa
Thanks Rosa! Yes, me too :)
DeleteJa, det kan liksom inte bli fel med vegbiffar. Fast jag har ingen fläkt och ångrar mig varje gång, efteråt, då stekoset blir rätt så kväljande. Särskilt vintertid då det är svårare att vädra ut lägenheten utan att förfrysa på kuppen. För övrigt är stora vita bönor en favoritingrediens. Funkar som proteintillskott i smoothisar också.
ReplyDeleteJag förstår, en fläkt är nog bra att ha när det steks i köket. Jag har inte testat vita bönor i smoothie, men det blir säkert bra.
DeleteDom ser fantastiskt goda ut! Måste ta mig i kragen och laga bön- eller kikärtsbiffar snart. Tror att jag drar ut på det för att barnen inte var så förtjusta sist jag gjorde det, men man får bara prova igen helt enkelt :-)
ReplyDeleteJa, testa igen, kanske någon mild smaksättning får barnen att gilla dem mera :)
DeleteGott med vegetariska biffar! Morötter ger en härlig sötna! Undrar vad man kan ersätta bönor med? Min mage tål nämligen inte bönor...
ReplyDeleteha en härlig tisdag!
Kramar!
//Lana
Ja, det är det! Jag kan tänka mig att linser eller quinoa kunde funka istället för bönor. Ha en fin tisdag, kram!
DeleteI år ska jag laga mycket mer vegetarisk mat har jag bestämt. Det är ju både gott och billigt! Biffar är nice och det går ju att smaksätta med allt möjligt:)
ReplyDeleteDet låter perfekt! Ja, man tar vad man har :)
DeleteYes bönor är så gott : ) kramar Sofia
ReplyDeleteJa, så är det! Kram
Delete
ReplyDeleteTack så mycket för receptet kära Katarina! Jag borde vara lite bättre på att göra vegetariska rätter och jag måste prova de läckra morot biffar. hoppas få en riktigt härlig vecka, kram :-)
Tack snälla du! Kram
DeleteTack för ett bra recept på veg. biffar! jag har lite dålig fantasi vad det gäller det men känner mig mer inspirerad nu:)
ReplyDeleteKram
Tack Helena! Ja, hoppas jag kan inspirera lite :) Kram
DeleteMums, dessa ska jag göra nästa vecka! Har varit ute efter ett bra recept på just bönbiffar :D
ReplyDeleteRoligt, hoppas du också gillar dem!
DeleteSå goda dessa ser ut, jag gillar också att man kan variera innehållet i biffar. Liknande dessa har jag sett hos andra bloggare... då vet man ju att de går hem så att säga! :)
ReplyDeleteHej,dom skall jag göra,är det vita bönor du brukar!Svårt att hitta en bra recept tycker jag.
ReplyDeleteJa, vita bönor passar bra här. Hoppas du gillar dem!
Delete