Lasagna is a dish I have always liked and my mother makes the tastiest and creamiest of them all! My mom uses green pepper in the cheese sauce, which I did not have at home this time, so I took nutmeg. If you have not tried the sauce with green pepper, do it gladly. Lasagna is a dish that gets even tastier the day after.
Vegetarisk
Lasagne
10
st lasagneplattor
fyllning:
1
lök
1
zucchini, riven grovt
3-5
morötter, rivna grovt
1
burk tomatkross
1,5
dl sojakross
ca
1 dl vatten
socker
salt
oregano
basilika
paprika
svartpeppar
ostsås:
50
g margarin
1
dl mjöl
1
l mjölk
salt
svartpeppar
nypa
muskotnöt
200
g riven ost
Hacka
lök och vitlök och riv zucchini och morötter. Fräs grönsakerna i olja en stund
och häll i tomatkrosset, vatten och sojakross. Tillsätt salt, socker,
svartpeppar och paprika och låt sjuda i ungefär 20 minuter. Tillsätt torkad
oregano och basilika. Kontrollera smak.
Ostsås:
Smält
smöret och tillsätt mjölet, blanda, bryn det inte. Tillsätt mjölken och 150 g
av den rivna osten och rör tills blandningen börjar bubbla och tjockna till.
Krydda med salt, peppar och muskotnöt.
Lägg
på botten av en ugnsform 1/3 av grönsaks-tomatsåsen, sedan lasagneplattor och
ostsås. Fortsätt så två varv till. Toppa med ostsås och resten av osten. Grädda
i 200 grader i 30-40 minuter. Låt stå före servering.
Vegetarian Lasagna
10 lasagne sheets
filling:
1
onion
1
zucchini, grated coarsely
3-5
carrots, grated coarsely
1
can of crushed tomatoes
1,5
dl textured vegetable protein (tvp)
about
1 dl water
sugar
salt
oregano
basil
paprika
black
pepper
cheese
sauce:
50
g margarine
1
dl flour
1
l milk
salt
black
pepper
pinch
of nutmeg
200
g grated cheese
Chop
the onion and garlic and grate the zucchini and carrots. Fry the vegetables in
oil for a while and pour in the tomatoes, water and tvp. Add salt, sugar, black
pepper and paprika and let simmer for about 20 minutes. Add the dried oregano
and basil. Season to taste.
cheese
sauce:
Melt
the butter and add the flour, mix. Add the milk and 150 g of the grated cheese
and stir until mixture begins to bubble and thicken. Season with salt, pepper
and nutmeg.
Put
at the bottom of a baking dish 1/3 of the vegetable tomato sauce, then lasagna
sheets and cheese sauce. Continue two more times. Top with cheese sauce and
remaining grated cheese. Bake at 200 degrees for 30-40 minutes. Let stand
before serving.
30 Comments
Många varianter av lasagne har jag testat, men grönpeppar har jag nog aldrig smaksatt den med. Än...
ReplyDeleteJa, testa gärna med grönpeppar, den ger en mycket god smak!
Deleteden lät både god och nyttig! Men pepparkakscheese kakan nedan ska jag nog också testa mums. kram Nilla
ReplyDeleteTack Nilla :) Kram
DeleteLåter mumsigt, men vad är sojakross?
ReplyDeleteSojakross är sojafärs i torkad form!
DeleteMums!
ReplyDeleteTack :)
DeleteMmm, lasagne är verkligen en av mina favoriträtter! Tack för ett vegorecept! :)
ReplyDeleteJa, lasagne är gott! Tack :)
DeleteI love lasagna, in fact I'm making some today! It's always amazing to me to see how many varieties there are! Yours looks delicious Katerina.
ReplyDelete:) Yes, there are many varieties of lasagna!
DeleteJag har precis ätit kvällsmat men blev vrålhungrig när jag såg din lasagne...Ser sagolikt god ut!
ReplyDeleteHihi, tack!
DeleteDen godaste lasagnen(vegetariska)åt jag hos svägerskan för länge sen men de var som de var igår.blir så gott med morötter i..mm nu blev ja oxå sugen på lasagne
ReplyDeleteJa, morot passar bra i lasagne!
DeleteGott med vegetarisk kram Diana
ReplyDeleteJa, väldigt gott :) Kram
DeleteLasagne är också en favorit hos mig!Jag gör ofta vegetarisk lasagne och brukar växla mellan qourn, keso och olika sorters grönsaker beroende på vad som finns i kylskåpet.
ReplyDeleteHa en skön helg! Kram
Ja, det är lätt att variera sim med ingredienser när man gör lasagne! Tack det samma! Kram
DeleteSojakross har jag använt i lasagne för längesedan.... gott blev det och lite mer tuggmotstånd tyckte jag...
ReplyDeleteJa, precis!
Deleteåh, grönpeppar är så gott! min mamma gjorde en så god grönpepparsås när jag varliten, kan tänka mig att den här lasagnen är underbar.
ReplyDeleteönskar dig en finfin lördagskväll och andra advent :) kram
Javisst är det! Tack det samma! Kram
DeleteI love vegetarian lasagna, but I only get to enjoy it when my boyfriend's mom makes it! I'd love to get my act together, and give your version a go!!
ReplyDeleteMe too :) Yes, do try, it's yummy!
DeleteVegetarisk lasange är väldigt gott. Brukar försöka köra mycket vegetariskt här hemma.
ReplyDeleteOch det är visst mysigt med massa julpynt, men jag tycker det mesta samlar damm. Brukar försöka byta ut lite ljus (färger) och lägga till ett par kuddar. Det i bloggen är allt pynt vi har förutom en julstjärna och en vimpel.
Kram och ha en fin kommande vecka!
Ja, gott är det! Jag vill inte heller ha alltför mycket pynt :) Kram
DeleteLasagne är så gott, gjorde en vegetarisk här hemma idag också men hade i zucchini, paprika, svamp och fetaost också :)
ReplyDeleteMums, låter bra!
Delete