Ett tips på ett sött godis till nyåret är denna bananfudge. Barnsligt goda :)

I made some banana fudge for New Year's Eve party. These are childishly good :)


Bananfudge

60 g skumgodis, banan
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 dl socker
150 g vit choklad

Blanda i kastrull och smält alltihop (utom chokladen) på svag värme. När smeten är slät låt småkoka under omrörning till temperature är 116C. eller låt koka i ca 10 minuter. Blanda i 150 g vit choklad och rör tills massan blivit blank. Ta av kastrullen från spisen och fortsätt rör tills massan blivit ljusare och svalnat lite. Häll upp i smord eller bakpapperklädd form ca 15 x 20 cm och låt stelna i kylen. Skär i bitar.


Banana Fudge

60 g marshmallow, banana
50 g butter
1 dl cream
2 dl sugar
150 g white chocolate 

Mix all the ingredients (except chocolate) in a saucepan and melt on low heat. When everything is smooth, let it simmer, stirring occasionally for 10 minutes or until the temperature reaches 116C. Mix in white chocolate and stir until the mixture has become shiny. Remove the saucepan from the heat and continue stirring until the mixture has become lighter and cools down a bit. Pour into a dish lined with parchment paper about 15 x 20 cm and let it set in the fridge. Cut into pieces.