Som ni vet gillar jag vegetariska biffar med olika ingredienser! Och det är roligt att prova på olika kombinationer. Idag blev det med kikärtor och spenat. Mycket gott och färgen blir så fin.
As you know, I like vegetarian patties with different ingredients! And it's fun to try different combinations. Today I made with chickpeas and spinach. Very good and the color is so pretty.
Chickpea-Spinach
Burgers
3
dl chickpeas
1
onion, chopped
1
garlic clove, chopped
2
handfuls of spinach
0,5
tbsp soy sauce
1,5
tsp oregano
1,5
tsp paprika
3
tbsp sunflower seeds
1
egg
1,5-2
dl bread crumbs
Mix
chickpeas, onion and gralic in a food processor. Add in spinach, soy sauce,
oregano, paprika, and sunflower seeds, mix a few more times. Add in egg, and
bread crumbs, pulsing until mixture comes together and is well blended. Fry the
burgers in a skillet over medium-low heat for 5-7 minutes on each side.
Kikärt-Spenat
Burger
3
dl kikärtor
1
lök, hackad
1
vitlöksklyfta, hackad
2
nävar spenat
0,5
msk sojasås
1,5
tsk oregano
1,5
tsk paprikapulver
3
msk solrosfrön
1
ägg
1,5-2
dl ströbröd
Blanda
kikärter, lök och vitlök i en matberedare. Lägg i spenat, sojasås, oregano, paprika
och solrosfrön, mixa lite till. Blanda i ägg och ströbröd, rör om väl. Stek biffarna
i en stekpanna på medelhög-låg värme i 5-7 minuter på varje sida.
32 Comments
What a great burger idea! Looks delish!
ReplyDeleteThank you Tessa!
DeleteDet där låter mums! Gillar både kikärter och färsk spenat. Men fryst spenat avskyr jag!
ReplyDeleteFärsk spenat är nog godare :)
DeleteMm, det lät gott kram Diana
ReplyDeleteJag är himlans dålig på sånt här, men blir väldigt nyfiken och måste nog testa att göra vegetariska biffar.
ReplyDeleteVegetariska biffar är en favorit hemma hos oss och jag lagar olika variationer ofta!
Deletesv: tack så mycket :)
ReplyDeleteDe ser jättegoda ut! Jag tycker att det ibland kan vara svårt att få vegoburgare att hålla ihop. Mina blir lätt lite smuliga och trillar isär. Men nu får jag testa dina - de ser ju väldigt hållbara och fina ut!
ReplyDeleteKram!
Tack Erika! Ja, testa gärna. De här håller bra ihop :) Kram
DeleteÅh vad gott! Det var länge sedan jag gjorde något med kikärter, men nu så...
ReplyDeleteTack! ja, kikärter är gott!
DeleteMen vad gott! De där måste jag göra någon gång!
ReplyDeleteTack! Testa gärna!
DeleteOh dear, maybe I should have saved my chickpeas for your delicious looking burgers instead of making soup! Guess I'll have to pick up more chickpeas, these sound wonderful! I'm imagining one of these on a really good brioche roll with tomatoes, avocado and basil aioli, YUM! Thanks Katarina!
ReplyDeleteThank you very much Chris for your kind words!
DeleteThey look tasty.
ReplyDeleteThanks Pam!
DeleteMmm, svårt det där med vegetariska burgare men du har lyckats hålla ihop dom bra kram!
ReplyDeleteJa, de här hålls bra ihop :) Kram
DeleteÅh, vilken spännande kryddning! Med vegetariska biffar stöter jag alltid på problemet att jag inte vet hur jag ska krydda dem. Men nu har jag lite inspiration från dig!
ReplyDeleteTack och hoppas detta recept får dig att testa :)
DeleteThese look so delicious, I'm always looking for a flavorful veggie burger and yours is it!!! bookmarked -
ReplyDeleteMary x
Thank you Mary!
DeleteWow, låter grymt! Jag gillar ju kikärtor på alla sätt och vis, för att inte tala om vegbiffar! Mumsigt!
ReplyDeleteTack, och ja vegbiffar är ju så gott!
DeleteOj, så gott det låter! Älskar kikärtsbiffar, och spenat lät som något riktigt passande :)
ReplyDeleteTack! Ja, de passar fint ihop!
DeleteGreat & tasty patties! Thye look well flavoured & superb too! :)
ReplyDeleteMMMMMMMMMMMMM!
Thank you Sophie! They are delicious!
DeleteSå fina! det här receptet skall jag testa! :D
ReplyDeleteTack och roligt om du vill testa!
Delete