Having crumb of baked goods tend to make them extra good. Do you agree? Here I've used granola / muesli as an ingredient in the crumb. For these cakes ice cream is a good companion. I baked small cakes in heart shaped dishes from Ikea, but it is just as good to use a larger baking dish.
Hallon-Granolakaka
100 g margarin
1 dl socker
1 ägg
1,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,75 dl mjölk
4 dl hallon
smul
50 g margarin, mjukt
0,75 dl socker
2 dl granola
Vispa mjukt margarin och socker, tillsätt ägget och blanda. Blanda bakpulver och vaniljsocker med mjöl och tillsätt mjölet i smeten växelvis med mjölk. Sprid ut smeten i en smord bakform / små formar. Blanda ingredienserna till streusel ihop. Lägg hallonen över kakan och toppa med streusel. Grädda i 200 graders ugn ca 35/20 minuter.
Raspberry-Granola Cake
100 g margarine
1 dl sugar
1 egg
1,5 dl rolled oats
1,5 dl flour
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla sugar
0,75 dl milk
4 dl raspberries
streusel
50 g of margarine, soft
0,75 dl sugar
2 dl granola
Beat the soft margarine and sugar, add the egg, and mix. Mix baking powder and vanilla sugar with flour and add the flour into the batter alternately with milk. Spread the batter in a greased cake dish / smaller cake dishes. Prepare the streusel by mixing the ingredients together. Spread raspberries over the cake and top with streusel. Bake at 200 degree oven about 35/20 minutes.
24 Comments
wonderful combo of flavors...awesome
ReplyDeleteTasty Appetite
Thank you so very much!
Deleteojoj... ser god ut. Fina bilder
ReplyDeleteTack Marie!
DeleteVad fina de blir. Verkar gott med vaniljglass till!
ReplyDeleteVisst är det gott med lite extra kras och tugg i kakorna, känns lite nyttigare också då:)
ReplyDeleteHihi, det var bra sagt :)
DeleteMm blir verkligen supergott,knaprigt när man tar första tuggan och så kommer man till de mjuka,helt underbart.
ReplyDeleteNu skulle ja allt vilja smaka på en
Tack :)
DeleteÄlskar kakor med smul på;)
ReplyDeleteKram
Javisst är det gott!
DeleteVilka små sötisar! Du kan bakverk du:-)
ReplyDeletekram
Tack snälla du, kram!
DeleteUnderbart söta! Jag har också hjärtformar och detta var ju ett bra sätt att använda dem. Kram!
ReplyDeleteSå fina i hjärtformar... blir lite extra sött på det viset. Det där med granola måste jag testa någon gång, crunchy!
ReplyDeleteJa, det blir det :) Testa gärna!
DeleteVilken söt kaka! Det är verkligen gott med smul på kakan och få den där lite knäckiga smaken på toppen. Kram:)
ReplyDeleteJa, det stämmer, tack! Kram
DeleteDom ser helt fantastiska ut! Måste prova nån dag! Kom att tänka på en annan sak också: Vad gör du med allt dy bakar? Kan ni verkligen äta upp allt? Skänker du bort endel?
ReplyDeleteJag är ju också lite baktokig och testar gärna nya ideer, men ibland måste jag liksom hejda mig eftersom vi inte kan äta så mycket sött... Bara nyfiken på hur andra gör!
Tack Sonja! Ja, vi äter själva en del, ger till vänner, mannen tar med till jobbet och om det blir över fryser jag in :) Ibland bakar jag av ett recept bara halva satsen, just för att det går inte att äta alltför mycket sött, men sen igen har jag så mycket jag vill baka, att det är lite svårt att hejda sig :)
DeleteHa, ha! Jag känner igen det där med att inte kunna hejda sig, och när det gäller just bakning är ju du snäppet värre än jag... Men absolut - jag skulle kunna baka nya kakor varje dag egentligen. Och hade jag inget underhudsfett hade jag gärna ätit upp alltihopa själv också!
ReplyDeleteJa, jag bakar också gärna varje dag :)
DeleteÅh så söta bakverk! Granola är riktigt gott. Gillar också bakverk med havregryn i, det blir som lite mer att tugga på.
ReplyDeleteTack Sanna!
Delete