Små pajer eller en stor, du väljer själv hur du vill ha det. Jag tycker om att baka i portionsstorlekar, lätt att ta med och enkelt att äta. Pajbotten innehåller yoghurt, men man kan även använda kvarg eller gräddfil.
Small pies or one large, you choose how you want it. I like to bake in portion size, easy to take along and easy to eat. The crust contains yogurt, but you can also use quark or sour cream.
botten
3,5 dl mjöl
1 dl yoghurt
3 msk olja
3 msk mjölk
0,5 tsk salt
fyllning
3 dl tomatsås
0,5 zucchini,
riven grovt
1 tomat, hackad
1-2 ägg
100 g mozzarella,
riven
oregano/basilika
salt
peppar
Blanda alla
ingredienser till pajbotten till en smidig massa. Fördela degen i en
muffinsplåt, ca 8 st eller i en pajform.
Blanda i en skål
tomatsås, riven zucchini, tomat, ägg, mozzarella och kryddor. Häll fyllningen
på pajbotten och grädda i 180 grader ca 25-30 minuter.
Pie with Tomato Sauce and Mozzarella
crust
3,5 dl flour
1 dl yogurt
3 tbsp oil
3 tbsp milk
0,5 tsp salt
filling
3 dl tomato sauce
0,5 zucchini,
grated coarsely
1 tomato, chopped
1-2 eggs
100 g mozzarella,
grated
oregano / basil
salt
pepper
Mix all
ingredients for the crust to a smooth dough. Divide the dough in a muffin pan,
about 8 pieces or in a pie dish.
In a bowl mix
tomato sauce, grated zucchini, tomato, egg, mozzarella and spices. Pour the
filling on the crust and bake at 180 degrees about 25-30 minutes.
29 Comments
Mums vad gott, perfekta picnicpajer kram Diana
ReplyDeleteJaa :) Kram!
DeleteSupergoda ser de ut att vara, det är så smidigt med portionspajer! Yoghurt i bottnen låter väldigt spännande :)
ReplyDeleteTack Johanna! Ja, yoghurt passar här också :)
DeleteMaistuisi! Herkkuainekset.:)
ReplyDeleteGud vad bra recept! Helt i min smak och så kul att göra det i en muffinsplåt! Kram Nilla
ReplyDeleteJa, det är smidigt att göra pajer i muffinsplåt! Kram
DeletePajdegen verkar god! OCh fyllningen också, Pizzapaj!
ReplyDeleteTack så mycket!
DeletePerfekta buffépajer! Ser jättegoda ut.
ReplyDeleteKram Malin
These would make a perfect lunch today. I really appreciate the variety of recipes you share with us. Your blog is a great source for recipes and ideas. Have a wonderful day. Blessings...Mary
ReplyDeleteThank you Mary for your kind words! You make me happy! Have a great day too!
DeleteSå fina:)
ReplyDeleteHa en trevlig helg:)
Kram från victoria på www.victoriasprovkök.se
Tack Victoria :) Önskar dig en trevlig helg också!
DeleteNär det kommer till stora pajer tillhör jag dem som inte är så glad i pajskalet, men det är något helt annat med småpajer. Alla pajer blir oftast mycket godare i miniformat. Dessa se ljuvliga ut.
ReplyDeleteJa, så är det ju :) Tack!
DeleteFina pajer Jag brukar också göra sådana
ReplyDeleteTack :) Ja, det är praktiskt att göra i portionsformar!
DeleteDet här ska jag testa, tror du det funkar med kvarg och mandelmjöl?
ReplyDeleteHa fina kvällen
Kram
Ja, det tror jag nog! Kram
DeleteVad trevligt att göra små portionspajer till var och en. Jag tycker det är så gulligt när man får sin egna lilla mat på tallriken.
ReplyDeleteSimning är härligt tycker jag:)
Ja, det tycker jag också!
DeleteÅh så goda de ser ut!
ReplyDeleteTack så mycket!
DeleteDetta låter hur gott som helst vännen, kan inte du adoptera mig? ;) Kram!
ReplyDeleteAmy, jag adopterar dig när som helst :) Kram
DeleteDeal! =)
Deletewow these pies look divine would love a couple
ReplyDeleteKuulostaa aivan tosi hyvältä! :)
ReplyDelete